Novinka Autoři Nioh představili akční open-world RPG Rise of the Ronin

Autoři Nioh představili akční open-world RPG Rise of the Ronin

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Nejambicióznější hra studia nás zavede do feudálního Japonska.

Reklama

Akce State of Play přinesla několik nových ukázek z již oznámených titulů i odhalení úplně nových her. Mezi nově představené počiny se řadí i ambiciózní akční RPG Rise of the Ronin od studia Team Ninja, které stojí například za oběma díly akčního RPG Nioh.

Rise of the Ronin vás vezme do feudálního Japonska v období Edo, kdy se země potýká s občanskou válkou a prorůstajícím vlivem západních mocností. Konkrétně se hra bude odehrávat v roce 1863, tedy na konci tohoto historického období.

Šéf studia Fumihiko Yasuda prostřednictvím PlayStation blogu prozradil, že hra nabídne historií inspirovaný svět, ve kterém si osvojíte zbraně na blízko (například tradiční katany), dobové střelné zbraně i vystřelovací hák. Právě různorodá nabídka dostupných zbraní podle Yasudy dobře vykresluje osobitost zvoleného historického období.

Ujmete se postavy jménem Ronin, který bude při své cestě čelit nelehkým výzvám a rozhodnutím. Vývojáři tímto pravděpodobně odkazují na možnost voleb v dialozích. Fumihiko Yasuda dále zdůrazňuje, že Rise of the Ronin je bezpochyby dosud nejambicióznější titul studia Team Ninja. Vývojáři dle jeho slov chtějí využít dovednosti a znalosti z vývoje svých starších her, díky kterým celý zážitek posunou na další úroveň a pomohou ztvárnit nejzásadnější revoluci v dějinách Japonska.

Titul by měl vyjít v průběhu roku 2024 na PlayStation 5. Vzhledem k tomu, že jde pouze o konzolovou exkluzivitu, tak je pravděpodobné, že se hra časem podívá i na PC. Kromě výše přiloženého traileru si můžete níže prohlédnout rovněž první obrázky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama