The Callisto Protocol Novinka Autoři The Callisto Protocol představili novou hru

Autoři The Callisto Protocol představili novou hru

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

V novince se hráči opět vypraví do věznice Black Iron.

Reklama

Vývojáři ze studia Striking Distance hráčům v prosinci roku 2022 naservírovali survival horor The Callisto Protocol. Titul, který byl před vydáním považován za duchovního pokračovatele série Dead Space, se ale ve výsledku dočkal rozporuplného přijetí u hráčů i v recenzích. Hra navíc nedokázala splnit prodejní očekávání jihokorejského vydavatelství Krafton. Neúspěch hry odnesl odchodem ze studia dokonce jeho zakladatel Glen Schofield. Navzdory tomuto zklamání se Striking Distance vrací na scénu s novým titulem, který nese pracovní název Projekt Birdseye.

Žánrově se jedná o rychlou roguelike akci, která se po vzoru The Callisto Protocol odehrává ve věznici Black Iron. Vývojáři ale upozorňují na to, že se co do rozsahu a produkčních hodnot jedná o výrazně menší projekt, na kterém začal malý tým uvnitř studia pracovat v loňském roce. Autoři chtějí tímto vedlejším projektem dle svých slov rozšířit future-punkový svět The Callisto Protocol a nabídnout snadno uchopitelný a z pohledu hratelnosti zábavný roguelike počin.

Vývoj tohoto menšího titulu nemá dle zástupců studia ovlivnit práce na další AAA hře. Jelikož se vývoj projektu Birdseye nachází v rané fázi vývoje, tak v současnosti neznáme datum vydání ani seznam platforem, na které hra zamíří. Výše v náhledu se můžete každopádně podívat na premiérovou ukázku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama