Autoři We Happy Few údajně pracují na temném fantasy
Novinka Autoři We Happy Few údajně pracují na temném fantasy

Autoři We Happy Few údajně pracují na temném fantasy

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

V Obsidianu má zase vznikat detektivní hra ve stylu Disco Elysium.

Reklama

Microsoft se posledních několik let snaží přesvědčit hráče, že o exkluzivity opravdu nebude nouze. Právě jejich nedostatek byl totiž jednou z nejvíce kritizovaných věcí na Xboxu jako takovém. Od roku 2018 ale Microsoft nakoupil hned několik herních studií, přičemž akvizice vyvrcholily obrovským nákupem ZemiMax Media a s ním spojené Bethesdy.

Jednou z vůbec prvních koupených společností bylo studio Compulsion Games, které je známe především díky hře We Happy Few z roku 2018. Pochopitelně už ale pracuje na další hře, a ta má podle informací magazínu Windows Central nést kódové označení "Midnight". Údajně se jedná o temnou fantasy akci, kterou sledujeme z pohledu třetí osoby. Hra je prý inspirovaná americkou oblastí Deep South a měli bychom v ní narazit na různá monstra. Půjde o zážitek pouze pro jednoho hráče (žádný multiplayer) a těšit se máme na silný příběh. Zatím nevíme, kdy přesně hra zamíří na trh. Podle autora článku, Jeze Cordena, se tak stane "v následujících letech".

U projektu Midnight ale nekončíme. Magazín Windows Central odhalil také kódové označení titulu, který vzniká ve studiu Obsidian. A teď nejde o The Outer Worlds 2 ani Avowed. Řeč je o menším projektu, který nese název "Pentiment". Na něm prý pracuje asi 12 lidí pod vedením Joshe Sawyera. Údajně se jedná o detektivní hru, odehrávající se v Evropě 16. století a naším cílem bude vyšetřit vraždu. Mělo by jít o hru podobnou hitu Disco Elysium z roku 2019 a vyjít má už příští rok. Myslíte, že se dočkáme odhalení už na letošních The Game Awards?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama