Avalanche Studios zavírají pobočky v New Yorku a Montrealu
Novinka Avalanche Studios zavírají pobočky v New Yorku a Montrealu

Avalanche Studios zavírají pobočky v New Yorku a Montrealu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Montrealský tým vznikl teprve na podzim.

Reklama

Původem švédská společnost Avalanche Studios stojící za hrou Mad Max nebo sérií Just Cause zavřela dvojici svých týmů v severoamerických městech New York a Montreal. „Je to mimořádně obtížné rozhodnutí, ale věříme, že je nezbytné pro zajištění stabilní a udržitelné budoucnosti společnosti,“ píše se v krátkém vyjádření na stránkách firmy. Konkrétněji důvody studio nepopisuje.

O práci přijde asi 50 lidí, což dělá bezmála 9 % celé společnosti. „Nyní se soustředíme na podporu všech členů Avalanche v tomto náročném období. Jsme vděční za neocenitelný přínos těch, kteří odešli, a jsme i nadále odhodláni vytvářet pro naše hráče neuvěřitelné herní zážitky,“ dodávají zástupci společnosti.

Jde o zvláštní situaci především v případě montrealského týmu. Ten vznikl teprve loni v říjnu a jeho součástí mělo být čerstvě koupené studio Monster Closet složené z veteránů Far Cry, Assassin’s Creed, Prince of Persia nebo Halo Wars.

Avalanche Studios mají stále pobočky v Liverpoolu, Malmö a domovském Stockholmu. Oznámený mají jediný projekt. Pašerácký titul Contraband vydají Xbox Game Studios, příliš dalšího o hře ale nevíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama