Avatar znovu vstoupí na herní scénu
Novinka Avatar znovu vstoupí na herní scénu

Avatar znovu vstoupí na herní scénu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

16

Ubisoft spolu s tvůrci The Division chystá další hru na motivy Avatara Jamese Camerona.

Reklama

Populární a zatraceně úspěšný film Avatar z roku 2009 doprovázela hra od Ubisoftu s názvem James Cameron's Avatar: The Game. Podle mého názoru šlo o jednu z těch lepších her na motivy filmů, ale i když šlo v některých ohledech o ucházející počin, velkou díru do světa tenhle pokus vážně neudělal.

Ubisoft se ale nevzdává a na právě probíhající GDC oznámil vznik dalšího AAA titulu zasazeného na planetu Pandora, jejímž stvořitelem je režisér James Cameron. Hra vzniká ve spolupráci se studiem Fox a Lightstorm Entertainment.

Nový Avatar je ve vývoji pro PC a konzole, přičemž ho má na svědomí studio Massive Entertainment, které stojí za The Division. To mimo jiné znamená, že bude hru pohánět engine Snowdrop použitý právě v The Division nebo v nadcházejícím South Park: The Fractured But Whole. Tvůrci slibují, že za pomoci Snowdrop enginu budou moci oživit flóru i faunu Pandory, a zmiňují, že to bylo právě technologické demo vytvořené v tomto enginu, které přimělo samotného Jamese Camerona ke spolupráci s Ubisoftem a Massive Entertainment.

Zatím bohužel neznáme přesný název hry, datum vydání nebo detaily toho, co nás vlastně ve hře čeká. Cameron však na následující léta chystá hned čtyři filmy Avatara. Je tedy víc než pravděpodobné, že nová hra bude jeden z filmů doprovázet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama