Avowed od Obsidianu ještě nevstoupilo do alfa fáze, grafika dozná určitých změn
Avowed Novinka Avowed od Obsidianu ještě nevstoupilo do alfa fáze, grafika dozná určitých změn

Avowed od Obsidianu ještě nevstoupilo do alfa fáze, grafika dozná určitých změn

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Hra ještě není ani zdaleka hotová.

Reklama

Vývojáři ze studia Obsidian Entertainment na akci Xbox Game Showcase po třech letech od oficiálního oznámení připomněli novou ukázkou své připravované fantasy RPG Avowed. Část hráčů se po zhlédnutí nového gameplay traileru pozastavovalo nad grafikou, která má svou stylizací blízko například k The Outer Worlds od stejného studia. Jedná se každopádně o určitý odklon od realističtějšího vizuálu, který prezentoval úvodní trailer před třemi lety.

Jeden z vývojářů z Obsidianu s přezdívkou Briar Diem se v diskuzi na fóru rpgcodex snažil určité obavy hráčů o technickou stránku zmírnit. Vysvětlil, že se umělecký směr hry bude ještě různým způsobem vylepšovat. Změn má doznat především nasvícení. Zároveň prozradil, že vývoj hry zatím nevstoupil ani do fáze alfy/bety, takže před vývojáři ještě leží poměrně velký objem práce. Aktuálně prezentovaná verze se proto od finální hry může v určitých ohledech lišit.

Stejný vývojář dále podotkl, že u minulých her studia trvala alfa fáze pouze několik měsíců. V případě Avowed má alfa i následná beta trvat déle než u všech předchozích her studia, což sám označil za pozitivní krok. Avowed by mělo vyjít v průběhu příštího roku na PC (Steam) a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama