Bandai Namco plánuje expandovat více na Západ
Elden Ring Novinka Bandai Namco plánuje expandovat více na Západ

Bandai Namco plánuje expandovat více na Západ

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Elden Ring má být pouze začátkem.

Reklama

Bandai Namco je velkou společností, jež má dlouhodobě v plánu expandovat mimo Japonsko a přilehlé asijské země. Jeho cílem je už nějaký ten pátek růst směrem k Západu za pomoci své evropské pobočky, které se daří vytvářet kontakty s těmi největšími hráči evropského herního průmyslu. Opravdu zásadním úspěchem v jeho snažení je bezesporu výborné akční RPG Elden Ring, které má za sebou už více než 16,6 milionu prodaných kusů. Úspěch to nebyl úplně nečekaný, což můžete vyčíst z reakce generálního ředitele Bandai Namco Europe Arnauda Mullera, který řekl - "Předpokládali jsme, že [Elden Ring] bude velmi kvalitní, ale skutečnost, že zasáhl tak velké publikum, nás nesmírně těší.". Radost má taktéž z vysokých prodejů.

Bandai Namco plánuje expandovat více na Západ

Nejvíce jej však dle rozhovoru s Games Industry těší skutečnost, že právě s tímto kouskem zasáhla společnost skupinu hráčů, která se dosud sérii Dark Souls vyhýbala. Elden Ring v podstatě představuje první z titulů, jemuž se opravdu podařilo prorazit na Západě. Portfolio společnosti je nebývale rozsáhlé, takže je jisté, že její ambice nezůstanou nenaplněny. Jednou z jejich priorit má být aktuálně snaha navýšit vydávání IP pro západní trh o 50 %, čehož díky značkám jako Park Beyond, nebo The Dark Pictures Anthology jistě dosáhnou relativně snadno. Jedná se totiž o silné značky, jež mají zacíleno vždy na určitý druh publika. V rukávu má navíc několik dosud nepředstavených projektů.

Jedním z hlavních cílů společnosti Bandai Namco se z dlouhodobého hlediska má stát tvorba vlastních IP, díky nimž nebude tolik závislá na potenciální konkurenci. Zásadní pro ní taktéž bude pokračování v expanzi na západní trh. Podle Mullera je tím pádem Elden Ring pouze začátkem velkolepé jízdy, která nás v budoucnu čeká.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama