Batman: Arkham City - Ezio utře, na scéně je Catwoman
Batman: Arkham City Novinka Batman: Arkham City - Ezio utře, na scéně je Catwoman

Batman: Arkham City - Ezio utře, na scéně je Catwoman

Michal Maliarov

Michal Maliarov

14

Nejnovější číslo časopisu X360 nám prozradilo něco více o částech hry, které prolezeme jako Catwoman <strong>+ Thief Mode a filmečky</strong>

Reklama

Časopis X360 byl na informace a detaily o chystaném dobrodružství ušatého hrdiny velmi štědrý. Překvapivě se ale nesoustředil na něj, nýbrž na druhou hratelnou postavu - Catwoman. Za ní si zahrajeme přibližně 10% z celkové herní doby a bude to zbrusu nový a jiný pohled na město Arkham City.

Ezio na dovolené

"Když jsme představili Catwoman jako hratelnou postavu, znamená to, že budete moci ve hře dělat věci, které Batman nezvládá. Ve hře jsou celé oblasti, kam se dostanete jen v kůži kočičí ženy, protože by tam Batman jednoduše nepřežil," říká Rocksteady.

Hra za Catwoman je zcela jiný zážitek. Máte jiné cíle. Můžete krást věci. Lámat kosti. Budete zlobivou holkou. Emocionální odezva je tu velmi rozdílná oproti tomu, co zažijete s Batmanem a o to studiu šlo. Nabídnout v jedné hře natolik rozdílné zážitky.

Mění se nejen styl soubojů, ale také způsob, jakým cestujete po městě. Catwoman je rychlá, mrštná a zkrátka velmi ženská. Nepřátele odpravujete mnohem rychleji, protože spoléháte hlavně na své tělo a jeho rychlost, zatímco Batman více pracuje s hrubou silou.

"Catwoman nemá kápi, díky které by plachtila nad městem ani vystřelovací hák, kterým by se přitáhla. Bič jí sice pomůže dostat se na některá místa, mnohem více ale hráč využije její parkourové zkušenosti a styl pohybu, který velmi připomíná Ezia z Assassin's Creed," dodává Rocksteady. "Ale mnohem hbitějšího Ezia."

Thief Mode

Stejně jako Batman využívá svůj detektivní mód jako informační výhodu na bojišti, má i Catwoman svůj pohled na věc. Ten se jmenuje Thief Mode (Zločinecký mód) a zbarví město do tmavě oranžové barvy. Bíle pak budou svítit jak nepřátelé, tak věci v prostředí, jež můžete čórnout. Ostatně se o tom můžete přesvědčit na pár obrázcích níže. Kvalita je bohužel chabá, ledacos se ale poznat dá.

Filmový styl

Hra nedávno prošla ratingovým úřadem BBFC a dostala známku 15+, což vůbec není špatné. Uříznuté hlavy tady nikdo nečeká. Rocksteady se také nechalo slyšet, že do hry nacpalo celkem 165 minut (2 hodiny a 40 minut) filmečků, protože se snaží nejen nabídnout svobodu pohybu, ale také filmový a napínavý příběh, který musí být vidět. Pro srovnání, takový Arkham Asylum to v oblasti filmečků sotva dotáhl na půl hodiny.

Batman: Arkham City vychází 21.října letošního roku pro PC, PS3 a Xbox360. Co vy, už máte předobjednáno?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama