Batman: Arkham City – souboje, Mr. Freeze a příběh
Batman: Arkham City Novinka Batman: Arkham City – souboje, Mr. Freeze a příběh

Batman: Arkham City – souboje, Mr. Freeze a příběh

Michal Maliarov

Michal Maliarov

3

Britský Guardian nám poodhaluje něco více o délce hry, freeflow systému a jednom z těch hodnějších záporáků.

Reklama

O délce hry se mluvilo již dříve a v zásadě víme, že nám příběh sám o sobě zabere něco kolem dvaceti hodin. Teprve teď ale máme oficiální cifru z úst Daxe Ginna z Rocksteady.

„Samotný příběh vám zabere tak 25 hodin čistého času na střední obtížnost,“ řekl Ginn. „Ještě pro vás hra má cca 40 hodin nepovinných misí a úkolů. A nakonec je tu Challenge mód, který vám zabere bůh ví jak dlouho.“

Takže to máme černé na bílém, dohrání hry na 100% nám zabere přes 60 hodin hraní, což je v současné době doslova rajská hudba. A to nepočítáme výzvy v Challenge módu.

Vývojáři se s námi podělili i o informace ohledně systému soubojů, tolik oblíbeného v prvním dílu. Jen poklepáním na tlačítko úderu začnete s akrobatickou smrští, která se skládá ze základních úderů. V případě Batmana silných kopanců a úděrů pěstí, u Catwoman spíše akrobatickou gymnastikou. Čím více se ale začnete probourávat do systému komb, tím účinněji dokážete spojovat jednotlivé údery za sebou, pohybovat se od jednoho rváče ke druhému. Na výstavě bylo možné vidět vývojáře, který v Challenge módu dokázal bez problémů pospojovat přes 50 úderů v jednom kombu. Nejen, že je to účinné, ale ještě se na to nádherně kouká.

Schopnost nastrouhat takové skóre je ale také o pozornosti. Když po vás někdo něco hodí, můžete to hodit zpátky specifickým tlačítkem. Pokud vás někdo hodlá napadnout nožem, musíte před každým výpadem uskočit, než začnete své vlastní smrtící hrátky. Při správné situaci pak využijete i finišováky, během kterých jste zranitelní a odkrytí. Není tedy divu, že se spektrum Batmanových pohybů oproti Arkham Asylum zdvojnásobilo.

Něco málo jsme se dozvěděli i o jednom ze záporáků – Mr. Freezovi. Ten totiž nebude jen obyčejný nepřítel, který kutí pikle v Arkham City. Jeho noblesním cílem je vzkřísit svou ženu, svou posedlostí se ale často dostává do plánů Batmana, ti dva se tak často setkají za nepříjemných okolností.

Podle vývojářů bude souboj s Mr. Freezem o různorodosti a přemýšlení. Jakmile se totiž pokusíte na profesora zaútočit, naučí se váš styl a pokusí se jej využít proti vám. Prozkoumání všech možností Batmana tedy bude v tomto souboji životně důležité.

Batman: Arkham City vychází 21.října letošního roku pro PC, PS3 a Xbox360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama