Batman: Arkham City – souboje, parkour a vůně spravedlnosti
Speciály Batman: Arkham City Článek Batman: Arkham City – souboje, parkour a vůně spravedlnosti

Batman: Arkham City – souboje, parkour a vůně spravedlnosti

Michal Maliarov

Michal Maliarov

20

Temný rytíř se nám poslední dobou neustále připomíná. A právem. Pokračování jeho dobrodružství patří mezi nejočekávanější hry roku a my jsme pro vás vyšťourali další pikantní detaily.

Reklama

Některou informaci jste již možná slyšeli, nikdy ale není na škodu si vše pěkně připomenout. Pojďme se tedy podívat na souboje, pohyb po městě, gadgety, stealth mise a možná i něco navíc.

Souboje a pohyb po městě

- Batman má nyní speciální pohyby pro sundání tří nepřátel najednou. Také dokáže zblokovat dva údery najednou.

- byly přidány zbrusu nové vzdušné útoky, jeden z nich zahrnuje seskok z drátu a omráčení nepřítele. Vy se pak můžete vrátit zpět na drát nebo pokračovat ve rvačce. Přítomen je také útok šipkou ze vzduchu.

- Batman se naučil několik nových finišujících útoků. Jeden z nich se jmenuje „Fallen“, což je kombinace rychlých úderů pěstí a kopance, který nepřítele vyhodí do vzduchu, kde jej můžete dále čechrat podrážkou. Další komba zahrnují údery a gadgety využité přímo uprostřed bitky.

- náš hrdina má nyní možnost vylézt na jakýkoliv objekt a stěnu, včetně provazů a drátů (které si Batman může i sám tvořit). Tedy ve stylu Assassin’s Creed. Dokáže také klouzat pod objekty, lézt po rourách a provádět další akrobatické manévry včetně proskakování oken a běhu po zdech a la Prince of Persia.

- Batman má nyní vychytávku, díky které může na krátký čas uhýbat kulkám a jiným projektilům.

- nepřátele budeme moci popadnout uprostřed letu či skoku.

- během plachtění městem to můžeme namířit do jednoho z mnoha oken, přičemž Batman provede speciální průrazný útok a překvapí toho, kdo se ocitne na druhé straně.

- využívat gadgety nyní budeme moci přímo uprostřed běhu, skoku či jiné akce. To samé platí i pro údery.

Gadgety

- hned od začátku bude mít Batman všechna udělátka z původní hry.

- do seznamu se přidávají např. kouřové bomby a mnohé gadgety z jedničky se dočkají upgradu. Celkem bychom se měli dočkat dvaceti gadgetů.

- mnohé gadgety budou mít několik funkcí. Vystřelovací hák kromě zrychlení při pohybu dokáže vyhodit z rukou nepřátel zbraně. Lano mezi dvěma stěnami (po kterém lze nyní i manuálně lézt) bude mít funkci druhého vystřelení přímo uprostřed klouzání (něco na způsob Spider-Mana).

- k detektivnímu módu se přidává sonar a analyzér rádiových vln.

- Batman dokáže elektricky nabít Batarang, aby vyřadil z provozu některé stroje.

Detektivní mód

- zločinecké scény budou mnohem komplikovanější, než v jedničce.

- mnoho scén bude řešeno jako hádanky a budou potřeba vyřešit.

- po městě bude rozeseto mnoho podobných situací jako postranních misí (něco ve stylu L.A. Noire).

- nyní bude potřeba využít i výslechů (trochu násilné, ale přeci)

Stealth mise

- do repertoáru Batmana se přidalo mnoho nových tichých takedownů, jako třeba sundání stráže ve visící poloze, z okraje aj.

- křehké a tenké zdi budete moci rozbít a počechrat nepřítele za nimi.

- potichu odstranit půjdou dva nepřátele najednou.

Oficiálně nepotvrzená informace

Z několika zdrojů bylo možné vyčíst, že by se v Arkham City mohla fyzicky objevit Batmanova jeskyně, kam se budete moci kdykoliv vydat svým vznášedlem. Tam půjde především o nákup a upgrade gadgetů, a také jejich výběr. Batman totiž může unést max. 8 gadgetů najednou, ve hře jich však bude něco kolem 20ti a tudíž bude muset hráč vybírat, co se hodí ke které misi. Bohužel tato informace zatím studiem Rocksteady nebyla potvrzena.

Batman: Arkham City vypadá s každým dnem stále více labužnicky a už pomalu nedokážeme vymyslet, co by hru ještě více zdokonalilo. Máme ale tak nějak pocit, že to Rocksteady ví za nás. My se každopádně těšíme na GamesCom a samozřejmě na říjen, kdy si hru osaháme na vlastní pěst.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama