Batman: Arkham Knight - Batgirl je příliš krátký závod s časem
Batman: Arkham Knight Recenze Batman: Arkham Knight - Batgirl je příliš krátký závod s časem

Batman: Arkham Knight - Batgirl je příliš krátký závod s časem

Michal Burian

Michal Burian

7

Batgirl zachraňuje svého otce ze spárů Jokera. Jde ale o velmi krátkou záchranu.

Reklama

Recenzovaná verze: PlayStation 4

Recenzi původní hry Batman: Arkham Knight od Ondry naleznete zde.

Po dohrání hlavního příběhu Batman: Arkham Knight, který mimochodem považuji za důstojné zakončení trilogie s Batmanem od Rocksteady Studios, můžete investovat další peníze a koupit si první větší dodatečný balíček rozšiřující příběhovou část.

Jde o DLC Batgirl: A Matter of Family, které, jak samotný název napovídá, se soustředí na ušatou krásku s pláštěm, za kterou můžeme hrát vůbec poprvé. Batgirl v podání Barbary Gordonové toho za svůj život zažila opravdu mnoho. Ještě předtím, než se jí stala osudná nehoda, která ji připoutala na kolečkové křeslo, si musela obléknout černý plášť a masku, aby zachránila svého otce ze spárů zlomyslného a notně šíleného antihrdiny. Pochopitelně se nejedná o nikoho jiného než o starého známého Jokera, který není ve vězení ani neumřel. DLC se odehrává před těmito událostmi.

Joker unesl Jamese Gordona do opuštěného zábavního parku Seagate, z kterého si se svými poskoky udělal menší pevnost. My se v kůži Batgirl do tohoto klaustrofobického místa vydáme a utkáme se nejprve s obyčejnými zloduchy a nakonec i se samotným Jokerem. Naštěstí na to nebudeme sami. Pomáhat nám bude zkušenější Robin, který se ke slovu přihlásí zejména při těžších soubojích, kdy čelíte velké přesile. V těchto momentech vynikne mechanika dual-play, kterou vývojáři slavnostně představili právě v Batman: Arkham Knight.

Batgirl bojuje velmi podobě jako její velký mentor. Rozdíl zpozorujete v několika gagdetech a poté také v jedinečných bojových animacích. Ty jsou velmi působivé, ostatně jako u ostatních postav v rámci série Arkham. Co se týče nástrojů, tak Batgirl se dokáže nabourat do jiných zařízení na větší vzdálenost než Batman. Zasvěcení fanoušci jistě vědí, že Barbara je zkušenou hackerkou, takže se v tomto případě není čemu divit. Připravte se na to, že hackovací systém budete muset využívat častěji než v původním příběhu Arkham Knight, stejně tak máte více možností jak odkládat nebo dokonce eliminovat padouchy.

Ze začátku je přídavek čistě lineární záležitostí. Po boku vám stojí Robin a společně mlátíte jednoho neřáda za druhým. Po pár minutách hraní se konečně dostáváte k tomu hlavnímu, v libovolném pořadí musíte zachránit rukojmí. Zde přichází o něco větší svoboda, i když jak se to vezme. Zábavní park je dosti malý, plachtění ve vzduchu si tak moc neužijete.

Od Batgirl: A Matter of Family rozhodně nečekejte příval novinek. Přídavek nabízí tradiční úkoly z Arkham Knight, jen malinko pozměněné. Chybí totiž Batmobil. Často budete zneškodňovat bombu v časové tísni, nabourávat se do jiných zařízení a dáte po čumáku spouště darebáků. Vypíchnout se sluší scénku se záchranou rukojmí na ruském kole, stejně tak se vám naskytne pohled na Harley Quinn v původním kostýmu v barvách Jokera s baseballovou pálkou v ruce.

Některé poté může zklamat závěrečná pasáž, která je pouhou hromadnou bitkou mezi Jokerem a Harley Quinn s jejich gangem proti Batgirl a Robinovi. Vše je navíc okořeněno několika QTE sekvencemi, které se bohužel opakují, což nepřináší onu atmosféru.

Batgirl: A Matter of Family dohrajete bez nadsázky za necelé dvě hodiny. Poté na vás v zábavním parku čekají akorát posluhovači Jokera a collectibles roztroušené po celé nové lokalizaci. Tomu už ale nemusíte věnovat pozornost, platinovou trofej získáte po dokončení příběhu. Z mého pohledu jde tak o promarněnou příležitost. Tohle WB Montreal zas tak dobře nezvládli.

Shrnutí

Batgirl: A Matter of Family mohlo být velmi zajímavým přídavkem, který by po dohrání hlavního příběhu Arkham Knight zabavil na další hodiny. Bohužel nám WB Montreal naservírovali pouze zákusek, který nám dává ochutnat Batgirl v necelých dvou hodinách. Vyzdvihnout se sluší novou lokaci (zábavní park Seagate) a bojové animace Batgirl. Bohužel vše sráží již zmíněná krátká herní doba a žádný zajímavý obsah po dokončení příběhu. Kdyby vývojáři umístili do zábavního parku další výzvy, stejně jako v Arkham Knight, tak mohlo být vše veselejší.

Pro hraní Batgirl: A Matter of Family DLC musíte vlastnit hru Batman: Arkham Knight. Přídavek vyšel zatím pouze pro PS4 a Xbox One verze, PC verze se rozšíření dočká až po opravě závažných chyb, z kterých pramení špatná optimalizace.

Season Pass

Season Pass Batman: Arkham Knight slibuje celou řadu dodatečných balíčků. Po Batgirl: A Matter of Family se máme dočkat:

The Season of Infamy - nový příběh, ve kterém se postavíme proti těm největším a nejlegendárnějším padouchům Gothamu. Těšit se můžeme samozřejmě na nové mise a i nové možnosti, takže pravděpodobně nové gadgety.

Gotham City Stories - hrát budeme za spojence Batmana a budeme rozvíjet jejich příběhy. Jak před událostmi Arkham Knight, tak i po nich.

Legendary Batmobiles with Themed Tracks nás naopak nechá posadit do různých ikonických verzí Batmobilu na nejrůznějších tratích, které mají přesně odrazovat různé éry konkrétních Batmobilů.

Součástí Season Passu jsou také nové skiny Batmana, Robina, Nightwinga a Catwoman, stejně tak klasické výzvy, ve kterých musíme využívat bojové i stealth dovednosti.

Season Pass stojí 1 099 Kč, samotné DLC s Batgirl potom 189 Kč.

Batman: Arkham Knight
Xbox Xbox One
Windows PC
PlayStation PlayStation 4

Verdikt

Batgirl: A Matter of Family bych doporučil pouze fanouškům světa Batmana, kteří po dohrání Arkham Knight prahnou do další dávce. Bohužel přídavek dohrajete za celé dvě hodiny a nenabízí nic moc nového.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

nová lokace - opuštěný zábavní park Seagate
variace v boji
animace Batgirl
délka - přídavek dohrajete za necelé dvě hodiny
nulová hodnota pro další hraní
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama