Batman: Arkham Knight má problémy na PC
Batman: Arkham Knight Novinka Batman: Arkham Knight má problémy na PC

Batman: Arkham Knight má problémy na PC

Michal Burian

Michal Burian

276

Varují před nimi vývojáři ze studia Rocksteady, kteří se snaží vše vyřešit. Hráči si stěžují na fps lock. <strong>Aktualizováno o video</strong>.

Reklama

Včera večer byly nečekaně aktualizovány hardwarové nároky Batman: Arkham Knight, který dnes vychází po celém světě ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nové požadavky jsou téměř totožné s těmi, které byly zveřejněny před několika měsíci. Jeden rozdíl v nich ale přeci jen je, pokud používáte grafickou kartu od AMD, tak budete potřebovat minimálně Radeon HD 7950 s operační pamětí 3 GB.

Rocksteady na Steamu navíc varují, že majitelé AMD karet mohou mít určité problémy s výkonem. Vývojáři úzce spolupracují s AMD na vyřešení těchto problémů. Pomoci mohou nové ovladače (Catalyst Standard nebo Radeon 300 series).

To ale nejsou jediné problémy. Na špatnou optimalizaci si stěžují také majitelé grafických karet Nvidia. Spoustě hráčům se potom nelíbí fps lock - 30 snímků za sekundu, který lze odstranit pouze změnou konfiguračních souborů. Náš návštěvník s přezdívkou Martass311 vytvořil video-návod. I přes fps lock klesá frekvence snímků pod úroveň 30fps a není výjimkou, že spoustě hráčů hra padá do Windows a objevují se i další problémy.

Před hraním Batman: Arkham Knight si nezapomeňte stáhnout první patch, který opravuje chybky a problémy, které vývojáři nestihli před vylisováním na disky opravit.

Na YouTube už se objevují videa se skvělou optimalizací. Tohle je pořízeno s grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 970 na maximální detaily v rozlišení 1080p, 8 GB RAM. Ke grafické kartě má stáhnuté nejnovější ovladače. Sranda začíná od šesté minuty (thx stuntman).

Tady ještě frame-rate test PS4 verze (thx dafca46).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama