Batman Arkham Origins Recenze
Blogy čtenářů Recenze Batman Arkham Origins Recenze

Batman Arkham Origins Recenze

Bruce Wayne

Bruce Wayne

Jakožto veliký fanda Batmana se mi tenhle díl velice líbil. Má ovšem nějaké ty nedostatky. Líbil se mi výběr Batmanových antihrdinů. Jenom škoda že…

Reklama

Jakožto veliký fanda Batmana se mi tenhle díl velice líbil. Má ovšem nějaké ty nedostatky. Líbil se mi výběr Batmanových antihrdinů. Jenom škoda že nedostaly více prostoru...

 

Pozor: SPOILER Alert

Deathstroke:  Perfektní bojová choreografie, ale bohužel pouze v animaci, vážně jsem čekal výzvu.

Shiva: formou vedlejšího úkolu.  Smrtonosná v boji jeden na jednoho - Boj byl tak 20 na jednoho a to sem mě sotva dotkla (v Animačce), to samé -

Deadshot: vedlejšák. Čekal jsem detektivní práci kdy si Deadshota sami vypátráme po té co Batmanovi v animačce přestřelil lano, taktéž boj s nim. Očekával jsem hned jak se mu ukážu zabije mě na jeden či dva náboje.

Killer Croc: Jako první boss - spíše taková rozcvička.

Coperhead: Zajmavý nápad otrávit Batmana, způsobit mu halušky a honem pro lék (Někdy musim vyzkoušet jak jed bude účinkovat nechat Batmana stát na místě).

Firefly: Akcí nadupaná pasáž. Shoř moste Gothamu a ty taky Batmane! 50 míču od Black... Ehm - Jokera? - Budou moje! Hodně dobrý Boss Fight.

Bane: Výborný Boss s brutální silou a snahou zlomit Netopýra. Pravda že jsem očekával, že se Batmanův Herní příběh protáhne tak o rok. Nemyslím herní dobu, ale herní příběh neboť Batmanovo první setkání stálo strhnutí zdí Arkhamu ze které následně uprchnou všichni vězni a Batmanovi nezbývá nic jiného než je všechny pochytat. Mezitím Batmanovo vysilující chytání a následné navrácení vezňů do Arkhamu si Bane zjistí jeho pravou identitu a počká si na něj ve Waynově sídle a Batmana zlomí... Všiml jsem si tam jedné scény kdy si Bane omotal Batmana o koleno. Jinak proti Baneovi nemám námitky, zvláště poté co se zněj stalo děsivé Monstrum Bane TN-1, hned jsem si říkal "Sakra... Jak tohle mám jako zničit?!"

... A na závěr -

Electrocutioner: Smolař... Poražen po jednom kopanci a nasledně vykopnut z okna :D Kýmpak asi? Samozřejmě, že Batmanem nikoliv... Blackmask.

Počkat BlackM.? Ehm Joker hlásí Comeback - mladý, zlý, vtipný, šílený se sebevražednými sklony. Chudák Sionis, očekávaná hlavní záporná postava Arkham Origins skončil jako vedlejší úkol.

Konec SPOILERŮ

Svět: Hrdina potřebuje pro potírání zločinu své teritorium. Svět, který se od Arkham Asylum zvětšil až po Arkham City po kterém se svět zvětšil ještě o jižní část Gothamu. Město se zvětšilo, zločinost číhá na každém rohu "doslova", ve městě jsou pouze zločinecké gangy či policejní jednotky, žádní civilní obyvatelé, žádná doprava. Vánoční atmosféra v Gothamu vypadá nádherně. Velikost města nabízí množství vedlejších úkolů - Řešení Nigmovo hádanek, Anarkyho vyhledávání rozmístěných bomb s následným dopadením, vyhledáváním insignií rozmístěných po Gothamu. Město nabízí opravdu dost. Někdo si řekne, že město udělali velké pouze aby prodloužily herní dobu. Možná to tak je, možná ne. Každopádně tu je ještě možnost Rychlé přepravy Batwingem (krátkou Animačkou).

Hračky: Hrdina, který neoplývá superschopnostmi jako napřípklad další hrdina od DC Comics Superman, a to je hlavní důvod proč mam Netopýřího hrdinu z DC Univerza nejradši. A jelikož nemá superschopnosti Batman používá super-"hračky". Batarangy (obyčejné, sonické, dálkově ovládané), Bat-čelisti, výbušný gel, kryptografický sekvencer, kouřové granáty a... No prostě ty známé věcičky z původních dílů. Dále jsou tu novinky jako lepící granát což je náhrážkou za Freezovo mrazícího granátu, Elektro-šokové rukavice získané od Electrocutionera či disruptor k vyřazení nepřátelských střelných zbraní nebo k vyřízení rušiček. Začínající kariéra Temného Rytíře nám nabízí nahlédnout do hlavní Bat-Jeskyně pod Waynovým sídlem kde si můžeme prohlédnout teprve rozestavěný Batmobil, párkrát využít Bat-počítač k vyšetřování či se procvičit v boji v "aréně". Hračky, které Batman bude pokačovat v postupu v příběhu si Batman bude muset zaletět právě do jeskyně. Batwing slouží zatim pouze k přepravě osoby (osoby jedné).

Grafický vzhled hry: Jakožto celá trilogie Arkham... Běží na jendom a tom samém enginu. Unreal Engine skvěle podtrhuje Batmanovo svět - Temnou vánoční atmosféru Gothamu, lokace, život ve městě, vzhled samotného batmana i záporných postav opravdu nemá chybu.

Batman Arkham Origins Recenze

Verdikt

Skvělá hra... Doporučuji každému kdo má rád tohoto netopýřího hrdinu neboť by se ošidil o skvělý příběh, skvělé bojové scény a šíleně vtipného Jokera :)

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Atmosféra
Záporáci
Hrdina
Grafika
Příběh
Souboje s Bossy nepředstavují výzvu
Málo prostoru pro většinu záporných postav
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama