Batman - fotoseriál z Arkham City
Speciály Batman: Arkham City Článek Batman - fotoseriál z Arkham City

Batman - fotoseriál z Arkham City

Michal Maliarov

Michal Maliarov

20

Ještě, než k vám dorazí vyčerpávající recenze na pokračování Temného rytíře, rozhodli jsme se vás obdařit menším fotoseriálem a dojmy z Arkham City.

Reklama

Hned zkraje musím varovat, že se v obrázcích dost možná najdou menší spoilery, ale snažili jsme se vyvarovat velkých odhalení a nějakých určitých scén, takže se nemusíte bát, že bychom prozradili něco důležitého. Také jsme záměrně vystřihli samotný úvod do hry, který je lehce nečekaný, překvapivý a epický, takže vám jej necháme pro osobní zážitek. Vrhneme se tedy rovnou do temných uliček města a popišme si nějaké ty pohlednice z nejhoršího místa, kam se může superhrdina dostat.

Začátek známe všichni již z nezčetných prezentaček. Catwoman se dostane do problémů a Batman ji musí vytrhnout ze spárů Two-Face, načež se dvojice rozejde. Hned, jak získáme Batmana pod kontrolu si nelze nevšimnout skvěle ztvárněného města, které přímo sálá noir atmosférou a dá vzpomenout nejen na film Batman Začíná, ale také na některé temnější komiksy.

Některé scény navíc doslova evokují temnou stránku našeho hrdiny a patří takřka na plakát.

Ač se budete po většinu času pohybovat po Arkham City, zavítáte i na mnohá jiná místa. Co takhle podzemní kanalizace nebo pec?

Chybět nesmí notoricky známé postavy, kromě padouchů ale zaujme i něžné pohlaví.

Systém soubojů byl drasticky vylepšen, a pokud bych měl mluvit za sebe, chci FreeFlow systém odteď v každé hře. Nikde jinde jsem totiž nezažil natolik vymakané souboje, které jsou navíc pokaždé jiné. Animace taktéž nemají chybu.

Pohyb po městě se uskutečňuje různými způsoby. Můžete se projít hezky pěšo, zahrát si na Ezia nebo jednoduše roztáhnout kápi a proplachtit městem. Po několika upgradech a menším tréninku se létá jedna radost a panorama je k nezaplacení.

Když už jsme u toho města, v málokteré jiné hře vás bude samotné herní prostředí nutit odejít z příběhové stezky a ponořit se do postranních úkolů. Stačí se jen zastavit a zaposlouchat se do ruchu uliček, kde se neustále něco děje.

Vrací se všechny oblíbené gadgety, většinu z nich obdržíte hned na začátku. Najdou se ale i nové a člověk by nevěřil, jaké skopičiny se dají vyvádět s takovým zmrazovačem, vylepšenou harpunou nebo sonickým bumerangem.

Nebudeme vás ale zbytečně napínat. Ve hře je toho příliš mnoho, abychom vám vše odhalovali v obrázcích. Na pořádný výpis si budete muset počkat do pondělí, kdy se na Zingu objeví naše recenze. Do té doby ať se vám zdá třeba o Catwoman.

Kompletní galerii 60ti obrázků naleznete v galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama