Battleborn pod očekáváním, ale vydavatel ho nepohřbí
Battleborn Novinka Battleborn pod očekáváním, ale vydavatel ho nepohřbí

Battleborn pod očekáváním, ale vydavatel ho nepohřbí

Michal Burian

Michal Burian

12

Vývoj nové značky je vždy velkým rizikem, ale díky tomuhle riziku vznikly tituly jako Red Dead, Borderlands nebo BioShock.

Reklama

Studio Gearbox Software se místo dalšího Borderlands zaměřilo na jinou komiksovou střílečku. Jmenuje se Battleborn a jde o first-person střílečku říznutou MOBA žánrem. Vydavatelská společnost 2K Games si od Battlebornu hodně slibovala, ale tak úplně to nevyšlo. Důvodů pro slabší prodeje a tím pádem menší počet hráčů je hned několik. Jedním je jistě špatné načasování, Battleborn se na pultech obchodů objevil 3. května, v době kdy běžela veřejná beta očekávané online akce Overwatch od Blizzardu. Druhým důvodem je potom nová značka.

Generální ředitel Take-Two, Strauss Zelnick, se před akcionáři nechal slyšet, že Battleborn měl pozitivní recenze, ale výkonost na trhu byla pod očekáváním společnosti. I přes to má 2K v plánu s hrou pokračovat. Bohužel nevíme, jaké plány přesně ve firmě mají. Hráči volají po tom, aby Battleborn přešel na free-to-play model, stejně jako Evolve.

Závěrem svého povídání Strauss Zelnick připomněl, že se v Take-Two snaží každý rok vydat jednu novou značku. „Pochopitelně je vývoj zbrusu nové hry velkým rizikem, ale díky tomuhle riziku vznikly tituly jako Red Dead, Borderlands nebo BioShock.“

„Battleborn je zábavná akční hra se zaměřením na milovníky MOBA stylu, které ptačí pohled na jejich přisluhovače za ta léta již omrzel,“ dočtete se ve verdiktu naší recenze - 7/10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama