Battlefield V o měsíc odložen
Battlefield V Novinka Battlefield V o měsíc odložen

Battlefield V o měsíc odložen

Michal Burian

Michal Burian

81
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Nečekané se stalo skutečností.

Reklama

Že by v Electronic Arts dostali konečně rozum, případně na ně zatlačilo samotné studio DICE? Včera jsem v novince psal o věcech, které nebudou součástí Battlefieldu V při vydání. Chybět měl kooperativní mód Combined Arms společně s Battle Royale režimem a možností přizpůsobit si vozidla (tanky a letadla). Vývojáři se dušovali, že vše bude doplněno později formou bezplatných aktualizací. Dnes ale došlo k zásadnímu zvratu.

Battlefield V je o měsíc odložen. Hra nevyjde plánovaného 19. října, nýbrž 20. listopadu. Dle vyjádření vzal tým z DICE v potaz zpětnou vazbu z uzavřeného testování a rozhodl se investovat do vývoje ještě jeden měsíc, aby zajistil využití potenciálu Tides of War. Zároveň budou mít tvůrci dostatek času prostudovat názory hráčů z blížící se veřejné bety a alespoň něco z toho aplikovat do vydání hry.

Otázkou je, co znamená vylepšení jádra hratelnosti. Vývojáři nejspíš sahají na samotné základy, které chtějí vylepšit. To signalizuje neočekávané problémy. „Máme v rukou jeden z nejlepších Battlefieldu,“ věří v DICE. „Přineseme hráčům emotivní cestu v singleplayerových War Stories, hluboký zážitek pro více hráčů a Battle Royale společně s live službou Tides of War.“

Možná je to reakce i na horší předobjednávky. Podle předních světových řetězců předobjednávky Battlefieldu V zaostávají za konkurenčním Call of Duty: Black Ops 4 (bez singleplayeru) o astronomických 85 procent. Takový rozdíl v EA nepamatují.

Uvidíme, zda měsíc navíc pomůže k tomu, aby měl Battlefield V v den vydání více obsahu.

Veřejnou betu budete moci stáhnout od 3. září. O den později (v 18:00 našeho času) se spustí servery pro Early Access a pro všechny od 6. září. Hrát budete moci do 11. září (23:00).

Battlefield V předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Chcete se podívat, co vás čeká ve veřejné betě? Jedním z lákadel je mapa Rotterdam. Ve videích se na ní můžete detailněji podívat:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama