Battlefront 2 vyvolává další kontroverzní téma, tentokrát kvůli absurdnímu odemykání hrdinů
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Battlefront 2 vyvolává další kontroverzní téma, tentokrát kvůli absurdnímu odemykání hrdinů

Battlefront 2 vyvolává další kontroverzní téma, tentokrát kvůli absurdnímu odemykání hrdinů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

86

Podle výpočtů fanoušků na základě aktuálně dostupného trialu může trvat odemčení jediného hrdiny v multiplayeru zhruba 40 hodin.

Reklama

Mysleli jste si, že jakmile zapnete multiplayer Star Wars: Battlefrontu 2, budete mít přístup ke všem 14 hrdinům, které jsou v online režimu hry k dispozici? Omyl. Někteří jsou přístupní hned z počátku, ale některé si musíte odemknout výměnou za kredity, které získáváte hraním.

Fanoušci si dali tu práci a na základě údajů z aktuálně běžícího trialu, který je dostupný předplatitelům služeb EA Access na Xboxu One a Origin Access na PC, vypočítali, že v tuto chvíli může trvat odemčení jediného hrdiny až 40 hodin. Počet kreditů nutný pro odemčení postav je zkrátka absurdně vysoký. Celá situace je o to horší, že odemčení vyžadují tak klasické postavy, jako je Luke Skywalker nebo Darth Vader.

Jak možná tušíte, postup si lze za určitých podmínek zjednodušit kupováním krabic za reálné peníze. Ne přímo, ale je tu způsob, jak takto získat značné množství kreditů a vyhnout se nutnosti hrát Battlefront 2 místo práce na plný úvazek. V tuto chvíli se totiž zdá, že přesně to po vás hra bude chtít, jestli budete mít zájem o odemčení různých hodnotných prvků a zároveň odmítnete kupovat lootboxy za skutečné peníze. Můžete je kupovat i za kredity, ale to je stejná měna, za níž jsou uzamčení hrdinové. Dalším problémem toho všeho tedy je, že musíte vybírat mezi kupováním krabic s více či méně důležitou výbavou a mezi vidinou odemčení nějakého hrdiny.

Jde o další ožehavou situaci, která napříč komunitou způsobila značný poprask. Přirozeně netrvalo dlouho a ozvali se sami tvůrci. Nejprve se na subredditu Battlefrontu objevilo vyjádření zástupce EA, který prohlásil, že cílem tohoto systému je poskytnout hráčům odemykáním různých hrdinů pocit pýchy a úspěchu. Příspěvek se brzy stal jedním z nejhůře hodnocených komentářů na celém Redditu, protože jde o naprostý nesmysl. Je přece tolik lepších způsobů, jak něčeho takového dosáhnout, a zamykání hrdinů za desítkami hodin nesmyslného grindu rozhodně není jedním z nich.

Mnozí jsou přesvědčení, že už jen prostá nutnost odemykat některé hrdiny je naprostý nesmysl, s čímž bych souhlasil. Odemykání různých zbraní a výbavy je v pořádku, ale hrdinové by ve hře, za kterou člověk zaplatí minimálně 60 euro, prostě měli být přístupní od začátku. Nyní se dokonce spekuluje o tom, že cena postav, které budou součástí balíků bezplatného dodatečného obsahu, bude ještě vyšší. Jako by té absurdity nebylo dost.

Vše se následně pokusil zmírnit Dennis Brännvall z DICE, který zveřejnil rozsáhlý příspěvek, v němž uvádí, že celý systém se bude ještě ladit a vylepšovat. Hráče tím ale neuklidnil, protože problém absurdního množství času nutného pro odemčení nějakého hrdiny zde není nijak nastínen. Stejně tak zde není řešen fakt, že celá situace nepůsobí jako snaha nabídnout hráčům něco, čeho mohou dosáhnout, ale spíše jako snaha donutit více lidí ke kupování krabic.

Nezbývá než doufat, že s tím vším vývojáři něco udělají. Moc času už ale nemají. Oficiálně vychází Star Wars: Battlefront 2 17. listopadu, tedy tento pátek, nicméně zítra mohou hru hrát ti, kteří si pořídili Elite Trooper Deluxe edici. Na vydání však ještě nedošlo a přesto tu máme hned několik značně kontroverzních témat, z nichž nejvýraznější je celý systém krabic a nyní odemykání hrdinů. Nechci se ani domýšlet, co všechno může vyjít najevo po plnohodnotném vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama