Belgie a Nizozemsko jdou tvrdě proti loot boxům
Novinka Belgie a Nizozemsko jdou tvrdě proti loot boxům

Belgie a Nizozemsko jdou tvrdě proti loot boxům

Michal Fojtík

Michal Fojtík

15
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

ounter-Strike: GO, Overwatch a FIFA 18 to mají spočítané. Vývojářům hrozí pokuta 20 milionu korun.

Reklama

Mnoho organizací, vlád a lidí si myslí, že loot boxy jsou něco podobného jako gambling. V Belgii a Nizozemsku však šli proti tomuto trendu a chtějí loot boxy ve hrách kompletně zakázat.

Například takové hry jako Counter-Strike: GO, Overwatch nebo FIFA 18 nesmí pod hrozbou pokuty žádné loot boxy nabízet vůbec. Jiných her se zatím zákaz netýká, a tudíž jejich vývojáři je mohou nabízet dále. Vše sdělil belgický ministr spravedlnosti Koen Geens, který je přesvědčen, že tímto krokem ochrání děti od lákavých reklam ve hrách, které nabízejí různé loot boxy s náhodnými předměty, postavami či zbraněmi.

Tvůrcům her hrozí v případě porušení zákazu pokuta až 800 000 eur (přes 20 000 000 korun) a odnětí svobody až na pět let. Nezbývá jim tak než všechny své zdroje na dodatečné peníze ze svých her odstranit. Takový Star Wars: Battlefront 2 unikl, od března nelze loot boxy kupovat za skutečné peníze a jsou jen odměnou za různé výzvy nebo za pravidelné přihlašování do hry, a tak nebyl v rozporu s legislativou.

Belgický ministr spravedlnosti Geens chce vést debaty s vývojáři a vydavateli, aby zabránil používání loot boxů ve hrách. Uvidíme, jak se k tomu společnosti postaví. Minimálně v Evropě mají firmy zaděláno na problémy. Ještě by se mohly přidat Spojené státy americké a bylo by.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama