Beta DayZ i verze 1.0 má stále dorazit letos
DAYZ Novinka Beta DayZ i verze 1.0 má stále dorazit letos

Beta DayZ i verze 1.0 má stále dorazit letos

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Beta slibuje například stavbu základen nebo lepší zpracování dvou pozemních vozidel.

Reklama

Po všech těch letech tomu bude nepochybně řada hráčů těžko věřit, ale v Bohemia Interactive stále hodlají vydat do konce letošního roku na PC nejen betaverzi DayZ, ale i verzi 1.0. Brand manager Dayz Martin Čulák o tom fanoušky ujišťuje v nejnovějším hlášení o stavu hry, které mimo jiné přibližuje, co můžeme od dvou významných milníků ve zdánlivě nekonečném vývoji očekávat.

Pokud jde o srovnání s obsahem verze 0.63, která je aktuálně dostupná v rámci experimentální větve hry, beta navíc nabídne například možnost stavění základen, zahrnující třeba systém elektřiny, patřičnou výrobu, přesné umisťování objektů nebo možnost uzavřít ji před ostatními hráči. Počítá se také s podporou moddingu a implementací Steam Workshopu nebo s vylepšením prvků spojených s postavou. Kupříkladu jde o viditelný zdroj krvácení nebo postupný růst vousů. Dojde rovněž na novou implementaci mechanik spojených s vozidly, přičemž bude možné využívat náklaďák V3S a Ladu 4x4.

Menší novinky zahrnují skrytá úložiště, útok zblízka s palnými zbraněmi, vylepšení ozvučení, vyhledávače serverů a centrální ekonomiky nebo specifické animace držení a používání většiny předmětů. Samozřejmostí je pak snaha opravit a vyřešit všechny možné chyby a nedostatky. Celkově má beta zahrnovat všechny základní herní prvky DayZ a půjde o první velký krok k vytvoření stabilní, vyvážené platformy připravené na další rozvoj.

Jsou tu však věci, které se nakonec do bety ani do verze 1.0 nedostanou, takže na ně dojde v příštím roce. Jedná se o vrtulníky, přelézání překážek, předměty, jež lze házet (včetně granátů a dýmovnic), luky, ragdolly postav hráčů a infikovaných, případně dveře umožňující otevření v obou směrech. Seznam věcí, na něž dojde později, zahrnuje rovněž rybaření, pasti na ryby, rozklad těl, přenášení dalších postav, kontaminované oblasti nebo obarvování předmětů. Počkat si budeme muset také na několik zbraní. Konkrétně jde o Magnum, Red 9, brokovnici IZH 43, SKS, CR 527, Winchester 70 a jakoukoliv další palebnou zbraň, která je k dispozici v aktuální verzi 0.62, ale není dostupná v testovací větvi pro 0.63.

Cesta k verzi 1.0 se celkově nese ve znamení obecného vyvažování každé herní součásti, opravování značného množství bugů, stejně jako ladění a zlepšování celkového pocitu, který má člověk při hraní DayZ. Velkým tématem je také modding a vydání příslušných modovacích nástrojů. Bude tedy zajímavé sledovat, jestli se tvůrcům skutečně povede vydat betu i verzi 1.0 letos a jak se obojí povede. Je také otázka, kdy doženou PC verzi verze pro konzole Xbox One a PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama