Beta DayZ nestíhá konec roku
DAYZ Novinka Beta DayZ nestíhá konec roku

Beta DayZ nestíhá konec roku

Martin Cvrček

Martin Cvrček

30

V roce 2018 však konečně dojde nejen k vydání bety, ale i k opuštění Early Access fáze a k vydání DayZ na Xboxu One.

Reklama

Komunita survivalu DayZ už celé měsíce nedočkavě vyhlíží verzi 0.63, kterou jsem rozebíral v nedávných dojmech z hraní Gamescom dema a díky které by hra konečně vstoupila do fáze bety. Tak nějak se počítalo s tím, že verze 0.63 dorazí ještě do konce letošního roku, ale tak to nakonec nebude. Vývojáři z Bohemia Interactive v novém hlášení z vývoje oficiálně oznámili, že letos se DayZ nedočká žádné další významné aktualizace, takže 0.63 v roce 2017 nevyjde ani ve stabilní, ani v experimentální verzi, která obvykle dorazí o něco dříve.

Stav, kterého lze letos dosáhnout, nereprezentuje konečný zážitek z DayZ, takže došlo k rozhodnutí nechat vše až na rok 2018. Některé součásti hry jsou podle všeho připravené, ale na určitých klíčových prvcích se stále pracuje, přičemž jde třeba o plavání, přelézání překážek nebo o vozidla. Vydání verze 0.63 ve stabilní i experimentální verzi je přitom pro vývojáře klíčové, protože půjde o poslední kroky před opuštěním Early Access fáze, takže musí být zkrátka vše řádně připraveno.

Cílem tvůrců je zlepšit výkon, stabilitu, ovládání a vyváženost, přičemž se samozřejmě počítá i s novými herními prvky a s dalším obsahem. Autoři se také budou snažit vydat experimentální verzi 0.63 co nejdřív, aby mohli začít se sbíráním zpětné vazby a přípravami na vydání stabilní verze 0.63, tedy bety DayZ.

V roce 2018 dojde rovněž na všechny další aktualizace, které vyplní prostor mezi verzemi 0.63 a 1.0, po níž bude z DayZ konečně hotový produkt. Je však třeba počítat s tím, že po vydání bety bude prioritou ladění hry, přidávání nového obsahu a příprava platformy, kterou budou následně rozšiřovat nejen vývojáři, ale i moddeři. Rozsah DayZ po stránce herních prvků se tak pravděpodobně bude měnit až po vydání finální verze.

Na období po vydání finálního DayZ si budou muset počkat i některé dříve oznámené prvky. Jde například o úpravu vozidel, stavění barikád, ptáky, vzdušná vozidla v čele s letadly nebo o kola a motorky. Celkově však platí, že cokoliv, co bylo dříve oznámeno a co najdete v aktuálně dostupné verzi 0.62, do DayZ dříve či později zamíří, ať už jako součást bety a jejího rozšiřování nebo jako bezplatný přídavek. V plánu je dlouhodobá podpora DayZ, takže s verzí 1.0 určitě vývoj neskončí.

V roce 2018 navíc konečně dojde i na vydání DayZ pro Xbox One. V příštím roce tedy hra na PC opustí Early Access a v určité, zatím nepříliš specifikované formě se jí dočkají i majitelé konzolí Microsoftu (majitelé PS4 se s největší pravděpodobností dočkají později). V případě, že máte zájem o ještě detailnější přehled plánů a plánovaných prvků a obsahových novinek, vás odkážu na samotné hlášení z vývoje. Je sice v angličtině, ale najdete v něm například konkrétní výpis plánovaných novinek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama