Beta Falloutu 76 odstartuje až v říjnu
Fallout 76 Novinka Beta Falloutu 76 odstartuje až v říjnu

Beta Falloutu 76 odstartuje až v říjnu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Očividně půjde jen o další časově omezené demo, které těžko ovlivní vydání hry o měsíc později.

Reklama

Už od plnohodnotného odhalení Falloutu 76 na letošní E3 se mnozí fanoušci neúnavně ptají, kdy odstartuje tehdy oznámený betatest. Někdo věřil v září, někdo doufal v srpen, skutečnost je ale taková, že beta Falloutu 76 odstartuje až v říjnu. Stále přitom platí, že bude nejprve k dispozici na Xboxu One a později na PC a PS4 a přístup si momentálně lze zajistit jen předobjednávkou hry.

Nutno podotknout, že finální verze Falloutu 76 vychází 14. listopadu, takže i kdyby beta odstartovala na začátku října, bavili bychom se o maximálním rozestupu měsíce a půl. A to je sakra málo, zvlášť v době, kdy hry bývají dokončeny zhruba měsíc před svým vydáním. Tato skutečnost naznačuje, že zpětná vazba testerů a zájemců bude mít na stav finální hry minimální či dokonce nulový vliv.

Samozřejmě se nabízí možnost, že ohlasy hráčů budou zakomponovány do day one patche nebo aktualizace vydané krátce po vydání. Stejně tak se dá očekávat, že beta má sloužit i k otestování zátěže serverů před ostrým startem. I tak to ale vypadá, že nás čeká další beta, která je ve skutečnosti spíše časově omezenou demoverzí. Což je i v dnešní době dost často vídaný jev.

Za zmínku také stojí, že do bety se zjevně nedostanou všichni povolaní hráči naráz. Zástupce Bethesdy uvádí, že počínaje říjnem začne společnost vybírat z těch, kteří si Fallout 76 předobjednali, a následně se budou s blížícím se vydáním dveře bety otevírat víc a víc. To znamená, že ve chvíli, kdy beta oficiálně odstartuje, se do ní budou moci dostat všichni, kteří si hru předobjednali u prodejců, jež přístup k testování nabízí, ale ještě před formálním začátkem betatestu se ho budou moci zúčastnit hráči vybíraní po menších dávkách.

Fallout 76 vychází 14. listopadu. Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama