Bethesda odhaluje první tři DLC pro Fallout 4
Fallout 4 Novinka Bethesda odhaluje první tři DLC pro Fallout 4

Bethesda odhaluje první tři DLC pro Fallout 4

Martin Cvrček

Martin Cvrček

21

Čeká vás možnost sestavit si vlastní robotí společníky, chytání živých tvorů Pustiny nebo návštěva nové lokality.

Reklama

Je možné, že v tuto chvíli už jste prošli Fallout 4 křížem krážem a čekáte na DLC. V takovém případě vás určitě potěší, že Bethesda konečně odhalila první trojici přídavků, které zahrnují dva menší addony a jedno větší a mnohem zásadnější rozšíření.

První addon nese název Automatron, vyjde už v březnu a jeho náplní je lov a likvidace zlých robotů, které na území Commonwealthu vyslal jakýsi Mechanist. Z částí zlikvidovaných robotů můžete stavět vlastní robotí společníky a dále je upravovat, přičemž si můžete vybrat ze stovek modifikací a lze vybírat jejich barvy a hlas.

Druhý, o něco skromnější addon s názvem Wasteland Workshop je naplánován na duben a nabídne možnost navrhnout a pokládat pasti na odchycení živých tvorů, kteří obývají Pustinu, ať už jde o obyčejné nájezdníky nebo Deathclawy. Můžete je chovat a pořádat jejich souboje, přičemž přídavek nabídne i nové možnosti úprav vašeho sídla.

Třetím, o poznání rozsáhlejším přídavkem je Far Harbor a dá se očekávat, že právě v jeho případě bude slintat nejvíc hráčů. Nový případ z kanceláře Nicka Valentina vás vyšle na pátrání po mladé dívce a tajné kolonii synthů. Z pobřeží Maine odcestujete na ostrov Far Harbor, na němž vyšší úroveň radiace vytvořila divočejší prostředí. Zde vás čeká účast v konfliktu synthů, frakce Children of Atom a místních obyvatel.

Far Harbor je největší lokalitou, jakou kdy Bethesda pro addon vytvořila, a zahrne nové questy spojené se zmíněnými frakcemi, dále nová sídla, nebezpečné potvory a dungeony. Těšit se můžete i na nové zbraně a lepší zbroj. DLC přitom vyjde v průběhu května.

Pokud nevlastníte nebo si nekoupíte Season Pass a chtěli byste si přídavky koupit samostatně, měli byste vědět, že Automatron vás vyjde 9,99 amerických dolarů, Wasteland Workshop jen na 4,99 dolarů a Far Harbor bude stát 24,99 dolarů.

Později budou následovat další přídavky a Bethesda slibuje, že celková hodnota všech DLC bude přesahovat 60 dolarů.

S ohledem na větší množství obsahu oproti původnímu plánu se cena Season Passu od 1. března zvýší z aktuálních 29,99 dolarů na 49,99 dolarů. Jestli už ale Season Pass vlastníte nebo si ho koupíte do 1. března za těch 30 dolarů, nic se pro vás nemá měnit a dostanete stejné množství obsahu jako ti, kteří si Season Pass koupí později za novou, vyšší cenu. Připomínáme, že Bethesda už v minulosti oznámila, že Season Pass zahrne veškeré DLC přídavky, které pro Fallout 4 vyjdou.

Pokud byste si chtěli jednotlivé přídavky zkusit v předstihu, můžete se bez ohledu na platformu přihlásit k betatestu každého z nich. Bethesda bude testery vybírat v následujících týdnech a dá jim kód, jenž poskytne přístup k veškerému obsahu konkrétního DLC, a to včetně achievementů/trofejí. Později už navíc nebude nutné si dané DLC kupovat. Skoro to vypadá, jako by vybraní testeři dostali DLC, které budou testovat, zdarma, takže účast na betatestu určitě bude dost omezená.

Závěrem Bethesda ujišťuje, že pracuje na překopání Survival módu i na modovacích nástrojích s názvem Creation Kit. Obojí bude samozřejmě zdarma a novinky o nich se máme dozvědět později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama