Bethesda se ve Skyrimu vrací k placeným modifikacím
Skyrim Novinka Bethesda se ve Skyrimu vrací k placeným modifikacím

Bethesda se ve Skyrimu vrací k placeným modifikacím

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Hra se zároveň dočkala několika novinek.

Reklama

V roce 2017 spustila Bethesda program s názvem Creation Club, který hráčům umožňuje za reálné peníze nakoupit herní kredity. Ty jde následně směnit za vybrané modifikace ve Skyrimu. Hráči často kritizovaný systém se dočkal nových úprav. Konkrétně došlo ke sjednocení běžných modifikací a položek v Creation Clubu. Nový systém s názvem Bethesda Game Studios Creations tak nově obsahuje bezplatné i placené modifikace.

Z pohledu placených modů bude ale muset každý produkt projít schvalovacím procesem u Bethesdy. Až po tomto kroku mohou být jednotlivé modifikace jejich autory zpoplatněny. V součtu by ale nový Creation Club měl být k moderům přívětivější a celkově otevřenější. Dosavadní schvalovací proces byl totiž o poznání složitější a pro běžné modery poměrně omezující.

Zachován naopak zůstal systém kreditů, které si budete muset před pořízením konkrétních placených modů zakoupit. Nový systém je v současnosti v rámci Skyrimu ve verzi Special Edition k dispozici na PC i konzolích PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Je možné, že se něčeho podobného v budoucnu dočká také Starfield. Z pohledu Skyrimu stojí za pozornost také několik nových funkcí, které do hry zároveň s aktualizovaným Creation Clubem dorazily. Jedná se především o plnohodnotnou podporu pro handheld Steam Deck a širokoúhlé monitory, kterou doprovodilo několik menších oprav.

Bethesda se ve Skyrimu vrací k placeným modifikacím
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama