Bethesda údajně na E3 odhalí sci-fi Starfield
Starfield Novinka Bethesda údajně na E3 odhalí sci-fi Starfield

Bethesda údajně na E3 odhalí sci-fi Starfield

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12

Další titul od tvůrců The Elder Scrolls má být zasazený do daleké budoucnosti ve světě Falloutu a zahrne cestování vesmírem.

Reklama

V pondělí v 6:00 ráno našeho času začne E3 konference Bethesdy Softworks. Obrázek, který na akci láká, naznačuje, že se dočkáme odhalení minimálně dvou významných titulů, přičemž se má za to, že jedním z nich bude nový Wolfenstein a druhým pokračování hororu The Evil Within. Jak se ale zdá, místo The Evil Within by mohl dorazit nový titul od Bethesdy Game Studios, autorů The Elder Scrolls a novějších Falloutů.

Spekulace rozvířil uživatel fóra 4chan, který tvrdí, že je obeznámen s plány Bethesdy pro E3 a že na ní dojde k odhalení hry Starfield. Mělo by se jednat o sci-fi zasazené do univerza Falloutu, i když se časově odehrává v daleké budoucnosti. Těšit se prý můžeme na hned několik různých ras, cestování vesmírem, centrální svět a náhodné generování ostatních světů. Prý aby Bethesda nahrávala do karet i fanouškům Minecraftu a sandboxových titulů. Jestli je to tak, mohlo by jít o poměrně znepokojivou zprávu. Úlitba fanouškům Minecraftu bylo už příliš časté stavění ve Falloutu 4, které je důvodem, proč mnoho hráčů dodnes nemůže Falloutu 4 přijít na chuť.

Uživatel dále tvrdí, že Bethesda dokonce uzavřela tajnou dohodu s HBO, z níž by mělo vzejít nové RPG zasazené do světa Hry o trůny (Game of Thrones).

Vše je samozřejmě jen čistá spekulace, koneckonců věřit komukoliv na 4chanu je jako věřit náhodnému kolemjdoucímu na Václavském náměstí, ale je tu přeci jen několik skutečností, které nahrávají pravdivosti těchto dohadů, minimálně pokud jde o Starfield. Společnost ZeniMax, která vlastní Bethestu Softworks (a tedy i Bethesdu Game Studios), si v minulosti značku Starfield skutečně zaregistrovala. Todd Howard z Bethesdy navíc nedávno prohlásil, že připravuje dva projekty, které jsou větší než cokoliv, co toto studio kdy vytvořilo, a že dorazí ještě před šestým dílem The Elder Scrolls, který je pro tuto chvíli záležitostí daleké budoucnosti.

Starfield by mohl dost dobře být jedním z nich, samozřejmě za předpokladu, že se na něm opravdu pracuje. To se nejspíš dozvíme až v pondělí ráno. Bethesda Game Studios přitom pracuje i na dalších projektech. V přípravě je Fallout 4 VR, Skyrim pro Nintendo Switch a zatím neoznámený mobilní titul, zatímco montrealská pobočka Bethesdy Game Studios, v níž vznikl remaster Skyrimu, připravuje jakousi AAA free-to-play hru, o jejímž vývoji jsme vás informovali ve včerejší novince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama