Bethesda už oficiálně spadá pod Microsoft
Novinka Bethesda už oficiálně spadá pod Microsoft

Bethesda už oficiálně spadá pod Microsoft

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

99
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Některé nové tituly budou exkluzivitou pro Xbox a PC.

Reklama

O tom, že se Microsoft chystá koupit společnost ZeniMax Media a s ní i vydavatelství Bethesda za celkových 7,5 miliard dolarů, víme už od září minulého roku. Tato akvizice byla nyní úspěšně dokončena, a to po tom, co prošla požadovanými regulačními schváleními a byla podepsaná. Do rodiny herních studií konzole Xbox tak lze od nynějška zařadit například id Software, Arkane Studios, Tango Gameworks, či MachineGames.

K úspěšnému dokončení akvizice se vyjádřili i někteří významní představitelé obou společností. "Nejprve mi dovolte říci, že právě neprovádíme žádná zásadní oznámení ani změny. Jak jsme všichni sdíleli, očekává se, že Bethesda Softworks a naše studia budou pokračovat tak, jak jsme to dělali v minulosti, jen s větší podporou a zdroji, než jsme kdy měli. Je zřejmé, že Game Pass je pro Xbox důležitou iniciativou a budeme pracovat na tom, aby se do Game Passu dostalo ještě více našich her než kdykoli předtím. Kromě toho? Zůstaňte naladěni, teprve začínáme společně," uvádí na oficiálním webu Bethesdy Senior Vice President marketingu Pete Hines.

Šéf Xboxu Phil Spencer rovněž vydal prohlášení, ve kterém potvrdil, že tento týden se do Game Passu chystají další hry od Bethesdy, ačkoliv přímo nesdělil, o které tituly by se mělo jednat. "Je mi ctí přivítat osm neuvěřitelně talentovaných vývojových studií - Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog a Roundhouse Studios - a jejich vášnivé globální komunity v rodině Xbox. Nyní, když je vše oficiální, můžeme začít spolupracovat, abychom všem poskytli více skvělých her. Mezitím, abychom tento zvláštní okamžik náležitě oslavili, koncem tohoto týdne přinášíme do služby Xbox Game Pass další hry od Bethesdy," uvedl na blogu Xbox Wire Phil Spencer.

Spencer rovněž potvrdil, že některé budoucí tituly od Bethesdy budou exkluzivitou pro Xbox a PC. "S přidáním kreativních týmů společnosti Bethesda by hráči měli vědět, že konzole Xbox, PC a Game Pass budou tím nejlepším místem pro hraní nových her od Bethesdy, včetně některých nových titulů v budoucnosti, které budou exkluzivní pro hráče na Xbox a PC," uvedl. Zatím není ovšem jasné, jestli se bude jednat o plné, nebo pouze časové exkluzivity. Stejně tak není jasné, o které budoucí tituly půjde. Zatím tím nejžhavějším kandidátem na exkluzivitu je chystané sci-fi RPG Starfield.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama