Bethesda změnila názor. Recenzenti dostávají zase hry včas
Novinka Bethesda změnila názor. Recenzenti dostávají zase hry včas

Bethesda změnila názor. Recenzenti dostávají zase hry včas

Michal Burian

Michal Burian

8
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Vydavatel her jako Doom, RAGE, Dishonored, Wolfenstein nebo Elder Scrolls mění přístup.

Reklama

Před dvěma roky a několika měsíci změnila společnost Bethesda svůj přístup k novinářům. Rozhodla se, že hry na recenze bude médiím dávat v den vydání. Takový přístup často signalizuje jednu věc; vydavatel svému titulu nevěří a obává se horších hodnocení, které by pár dnů před vydáním mohly ublížit prodejům. Právě z tohoto úsilí hráči Bethesdu podezřívali a recenze často začínaly nářky recenzentů o špatné politice Bethesdy. Firma stojící za hrami Doom, RAGE, Dishonored, Wolfenstein, Elder Scrolls atd. ale dokázala, že i přes tohle omezení stojí její tituly za to. Střílečka Doom od studia id Software dopadla v recenzích velmi dobře a stejně tak si ji pochvalovali i samotní hráči. Podobně se dařilo i Dishonored 2.

Dnes je ale situace jiná. Bethesda vyslyšela prosby novinářů, kteří si stěžovali, že na hraní a sepsání recenze nemají potřebný čas - v zahraniční je běžné, že hry mají i měsíc před vydáním (u nás jen v některých případech). Z toho důvodu se rozhodla vrátit k původním pravidlům a hry poskytovat na recenze s dostatečným předstihem. Ostatně takhle už to bylo u The Evil Within 2 a Wolfenstein 2.

„Byli jsme unaveni z recenzí věnující se více naší politice než hře samotné,“ komentoval rozhodnutí Pete Hines pro server VG247. Na změnu neupozorňovali. Těšili se, že lidé budou konečně mluvit o hře, místo toho, aby mluvili o politice. U Elder Scrolls Online to pochopitelně nešlo, tato hra je závislá na serverech a jiných hráčích. Otázkou zůstává připravovaný Fallout 76. U něho Bethesda ještě nerozhodla, zkoumá možnosti a poté určí, co bude nejlepší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama