Bezplatný update pro Zaklínač 3 se na PC potýká s problémy
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Bezplatný update pro Zaklínač 3 se na PC potýká s problémy

Bezplatný update pro Zaklínač 3 se na PC potýká s problémy

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

60
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Připsal si CDPR po vydání Cyberpunk 2077 další selhání?

Reklama

V případě Zaklínač 3: Divoký hon si asi málokdo dokázal představit, že by se mohlo v rámci aktuálně vydaného updatu cokoliv pokazit. Většina počítala s tím, že dostane bezplatné vylepšení řady prvků. Realita je však nakonec dosti odlišná. Zatímco v případě konzolových verzí si uživatelé příliš nestěžují, na PC se jedná o dosti problematický produkt, který většině vlastníků hry nejede moc dobře, což jsem měl možnost zakusit na vlastní kůži nejen já, ale také řada přátel, s nimiž občas trávím čas v rámci hraní.

Bezplatný update pro Zaklínač 3 se na PC potýká s problémy

Hlavním zabijákem celého výkonu je kupříkladu i podle magazínu Forbes na řadě strojů aktivování funkce Ray-tracing. Ta efektivně sráží na kolena jak starší počítače, tak nejmodernější mašiny. Stížnosti vznášejí uživatelé napříč sestavami. Zcela spásným pro vás nemusí být ani vypnutí této funkce, protože stabilita v rámci snímků není silnou stránkou next-gen verze Zaklínač 3: Divoký hon. Update neprospěl ani některým modifikacím, které jsou aktuálně vyloženě rozbité. Divoce nyní funguje také DLSS, nebo monitorovací prvky (spíše nikoliv, než ano).

Některým se hra dokonce odmítá spustit. Jistou formou pomoci se pro některé uživatele stalo přepnutí z Dx12 na Dx11. Pokud by vám nepomohla sázka na přepnutí verzemi Dx, tak je zde naštěstí možnost sáhnout po verzi 1.32. Stačí jen zamířit do vlastností a v rámci Beta Verzí navolit tuto alternativu. Minimálně na PC se update Zaklínač 3: Divoký hon příliš nepovedl, doufejme, že situaci co nejdříve napraví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama