Bigben Interactive investuje a kupuje studio Cyanide
Novinka Bigben Interactive investuje a kupuje studio Cyanide

Bigben Interactive investuje a kupuje studio Cyanide

Michal Burian

Michal Burian

Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Francouzské studio stojí za hrami Styx a sérií Blood Bowl, které vytvořilo pro Focus Home.

Reklama

Vydavatelská společnost Bigben Interactive se rozhodla investovat a za 20 milionů eur koupila francouzské studio Cyanide, které je podepsáno za hrami Styx, sérií Blood Bowl a připravovanými tituly Call of Cthulhu: The Official Video Game a Werewolf The Apocalpyse: The Official Video Game.

Studio Cyanide není jedinou významnou investicí. Vedení Bigben nedávno zvýšilo svůj podíl u vývojářů z Kylotonn Racing - WRC 7, TT Isle of Man nebo FlatOut 4: Total Insanity. Díky těmto dvěma studiím rozšířili Bigben své portfolio. Mohou vytvářet závodní hry a k tomu příběhové kousky, akční adventury atd.

„Akvizice Cyanide Studio je milníkem ve strategii společnosti Bigben. Výrazně jsme navýšili naše schopnosti pro vytváření nových her, které splňuje naše ambice v segmentu AA,“ uvedl předseda a generální ředitel Alain Falc. „Zároveň jsme hrdí, že můžeme u nás přivítat talenty z Cyanide, budeme je podporovat, aby vytvářeli ještě ambicióznější projekty.“

Pro herní průmysl je koupě Cyanide překvapením. Když už měl někdo tento tým koupit, měla to být společnost Focus Home, pro kterou francouzské studio připravilo výše zmíněné hry. Tyto dvě firmy spolu spolupracovaly dlouhých 17 let. Neoficiálně se mluví o tom, že i Focus se pokoušel koupit Cyanide, ale neuspěl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama