Biomutant má datum vydání
Biomutant Novinka Biomutant má datum vydání

Biomutant má datum vydání

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Dlouho očekávané zvířecí RPG dorazí ještě na starou generaci konzolí.

Reklama

Biomutant je jedna z těch her, u které byste si pomalu mysleli, že nikdy nevyjde. Pracuje na ní poměrně malé studio Experiment 101, které bylo založeno v létě 2015 veterány z Avalanche Studios (série Just Cause). Poprvé byla hra oznámena v srpnu 2017, kdy nám autoři slibovali postapokalyptický otevřený svět se zmutovanými zvířaty. Velice zajímavý koncept, z jiných RPG jsme přece jen zvyklí hrát spíše za lidské bytosti.

Svou postavu si můžete na začátku hry upravit k obrazu svému, kromě vzhledu nechybí ani klasické statistiky všem RPG hráčům dobře známé. Samotnou hru sledujete z pohledu třetí osoby a hratelnost se skládá ze souboje na blízko i na dálku. Důležitý je v boji samozřejmě také úhyb. Co se týče vizuální stránky, titul pohání Unreal Engine 4 a grafika na tom není vůbec špatně.

Problém této hry byl, že byla neustále odkládána. Původně měla vyjít v roce 2018, poté byla odložena na rok 2019, pak znovu o rok a stejný osud hru potkal loni. V průběhu let navíc nebyli vývojáři příliš sdílní a poslední zprávy o stavu hry jsme dostali v létě loňského roku, kdy jsme mohli vidět i několik minut gameplay záběrů.

Naštěstí můžu říct, že čekání je u konce. Studio oznámilo, že Biomutant dorazí 25. května letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Verze pro nové konzole oznámeny nebyly, ale pochopitelně tam hra bude fungovat v rámci zpětné kompatibility.

Pokud máte o hru zájem, můžete si ji předobjednat v Xzone, kde je dostupná jak klasická verze, tak sběratelská edice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama