BioShock 4 zasazen do úplně nového světa
Novinka BioShock 4 zasazen do úplně nového světa

BioShock 4 zasazen do úplně nového světa

Jan Urbančík

Jan Urbančík

9
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Naznačuje to seznam pracovních pozic ve studiu Cloud Chamber.

Reklama

Navzdory značné popularitě série BioShock vyšel dosud poslední díl před dlouhými sedmi lety. Studia Irrational Games (BioShock a BioShock Infinite) a 2K Marin (BioShock 2) už dnes neexistují, a tak naděje na pokračování byly poměrně malé. Přesto jsme se na konci minulého roku dočkali překvapivé zprávy, že společnost 2K založila úplně nové studio jménem Cloud Chamber a svěřila mu právě nový díl série BioShock. Víc oficiálních informací nemáme, nyní jsme se ale díky seznamu dostupných pracovních pozic ve zmiňovaném studiu Cloud Chamber dozvěděli něco víc. Informuje o tom například magazín VGC.

"Chceme vytvořit nový fantastický svět. Uchazeč musí umět vytvořit vizuálně přitažlivé 3D modely přírodní i architektonické povahy na základě nákresů a/nebo fotek a vytěžit z nich maximální množství detailů," uvádí u pozice modeláře prostředí. To znamená, že se nejspíš nevrátíme ani do podvodního Rapture z prvních dvou dílů a ani do vznášejícího se města Columbie z Infinite.

Designer soubojů zase musí umět vytvořit "přístupný a uspokojující model boje, který hráči umožní experimentovat uvnitř vysoce reaktivního světa."

U několika pracovních pozic se pak zmiňuje, že hra vzniká na Unreal Enginu 4. Nedivil bych se však, kdyby vývojáři později přešli na Unreal Engine 5, který byl letos oficiálně představen.

Nakonec je dobré zmínit, že i když na dalším BioShocku dělá úplně nové studio, je v něm spousta vývojářů, kteří mají s touto sérií zkušenosti, včetně art directora Scotta Sinclaira, který pracoval na prvním dílu a BioShocku Infinite. Kromě toho údajně na hře pracují také veteráni, kteří se podíleli na jiných známých sériích jako Call of Duty, Assassin's Creed nebo Battlefield. Na vývoji se naopak nepodílí otec série BioShock Ken Levine, který si založil nové studio pod názvem Ghost Story Games a pracuje na úplně nové značce.

Nový BioShock by měl vyjít na PC a novou generaci konzolí, dočkáme se ho ale až za několik let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama