BioShock Infinite se pravidelně aktualizuje už několik měsíců
BioShock Novinka BioShock Infinite se pravidelně aktualizuje už několik měsíců

BioShock Infinite se pravidelně aktualizuje už několik měsíců

Filip Svoboda

Filip Svoboda

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360

Může jít o úpravy pro Steam Deck, remaster nebo 2K Launcher.

Reklama

BioShocku Infinite se v posledních měsících dostává nevídané péče. Magazín The Gamer si všiml, že od září loňského roku je hra pravidelně zásobována updaty. Do konce roku 2021 mělo do hry dorazit zhruba sedm aktualizací, po Novém roce se tempo zvyšovalo a jen v březnu se BioShock dočkal třinácti balíčků nových dat.

Zjištění samozřejmě rozvířilo vlnu spekulací. Jako jedna z možností, kterou by hráči zajisté ocenili, se jeví optimalizace hry pro hybridní zařízení Steam Deck. Valve, výrobce konzole, si klade pro označení hry za plně kompatibilní poměrně velké množství podmínek. Pokud chtějí vývojáři nálepku plně podporované hry získat, můžou je čekat zásahy nejen do nastavení grafiky, ale třeba i složitější přepracování uživatelského rozhraní.

Fanoušci ale pomýšlí na ještě větší novinky. Ačkoli tomu vedle updatů nic dalšího nenasvědčuje, spekuluje se o tom, že by mohl dorazit next-gen update, který by se navíc netýkal jen konzolí, ale ovlivnil by i PC verzi. Zaznívají ještě odvážnější hlasy zmiňující remaster posledního plnohodnotného dílu série BioShock. Odvolávají se na nedávnou (a nepříliš povedenou) GTA Remastered Trilogy, která rovněž nahradila v digitálních obchodech původní hry.

Stejně tak je ale možné, že místo velkého oznámení čeká na hráče zklamání. Zdá se být totiž relativně pravděpodobné, že se chystá implementace 2K Launcheru, tedy vlastního spouštěcího programu, který si prošel v posledních měsících a letech tvrdou kritikou. Vedle toho, že je mnohými hráči považován za zbytečnou přítěž, opakovaně se potýkal s technickými problémy, které zapříčiňovaly mimo jiné třeba pády her před spuštěním.

Vydavatelská společnost 2K se zatím k sérii aktualizací nijak nevyjádřila. Na minulou sobotu pak připadlo devítileté výročí vydání BioShocku Infinite. Zároveň už nějakou dobu víme, že vzniká pokračování slavné série, nepracují na něm ale Irrational Games a Ken Levin, nýbrž Cloud Chamber. Spekuluje se o zasazení nové hry i o problémech při vývoji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama