Bitevní a neprůstřelný Pokémon v Pokémon Sun a Moon
Pokémon Sun and Moon Novinka Bitevní a neprůstřelný Pokémon v Pokémon Sun a Moon

Bitevní a neprůstřelný Pokémon v Pokémon Sun a Moon

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4

Noví Pokémoni, Ultra Beasts a co vlastně dělá Aether Foundation na Alole?

Reklama

The Pokemon Company se podělila o další detaily ke hrám Pokémon Sun a Pokémon Moon. Můžeme se tak kouknout na artworky tří nových Pokémonů, seznámit se s nadací Aether Foundation, s Ultra Beasts, Zygarde Cube, zjistíme co je Poke Finder a také se trochu blíže podíváme na velké rozdíly mezi oběmi verzemi nových Pokémonů. Začneme ale trojicí nových monster.

Type: Null

Za tímto zvláštním jménem se schovává Pokémon typu Normální se schopností Bitevní brnění. Type: Null je syntetický Pokémon, který byl zkonstruován tak, aby dokázal syntetizovat silné stránky různých Pokémonů, takže je hodně přizpůsobivý a dokážete s ním dokončit i těžkou misi, která vyžaduje třeba mýtické Pokemony. Maska na hlavě tohoto Pokémona je vlastně zařízení, sloužící ke kontrole jeho síly. Typy: Null je také partnerem nové postavy Gladiona, mlčenlivého člena Team Skull.

Jangmo-o

Šupinatý Jangmo-o je dračí typ Pokémona se schopnostmi Bulletproof a Soundproof. Má hrdost válečníka a nikdy nevynechá svůj trénink, protože prostě chce být nejsilnější. Tento Pokémon používá jako zbraň speciální šupinu, umístěnou na své hlavě a to na obranu i na útoky. Žije v drsných místech, jako jsou kaňony, kde může v klidu trénovat.

Raticate (Alola Form)

Nového Raticate jsme si představili již minule. Je to typ Dark/Normal se schopnostmi Gluttony/Hustle. Na rozdíl od běžné Rattaty, se Alolan Rattaty objevují hlavně v městech. Jsou to noční tvorové, žijící v hejnech až několika desítek kusů. Alolan Rattaty mají vynikající čich a tak dokážou nalézt takřka všude nějaké jídlo, ale nevěnují pozornost starším potravinám a zaměřují se pouze na ty čerstvé. Pokud se Alolan Rattata vyvine do Alolan Raticate, stane se vůdcem smečky. Alolan Raticate je Totemový Pokémon ze zkoušky, která se koná ve Verdant Cavern na ostrově Melemele a které se můžete zúčastnit pouze s verzí Pokémon Moon.

Aether Foundation

Jde o organizaci, která v oblasti Alola provádí různé výzkumné projekty. Základna je umístěna na Aether Paradise, na umělém ostrově, který společnost vytvořila jako útočiště zraněným Pokémonům. Mezi významné členy nadace patří:

Krásná Lusamine, která je také prezidentkou Aether Foundation. Dále je zde Faba, kterého lehce poznáte podle zelených slunečních brýlí, které nikdy nesundává a je v Aether Foundation druhým nejdůležitějším člověkem.

Wicke je asistentkou šéfa Aether Foundation a taky Fabu ve všem podporuje. Je hodně starostlivá a taky ji mají rádi prakticky všichni zaměstnanci Aether Foundation. Dále zde najdete mnoho jiných pracovníků, kteří se liší uniformami, v závislosti na příslušné divizi společnosti.

Ultra Beasts

Po celé Alole kolují pověsti hovořící o stvořeních, které ovládají mocné síly a představují hrozbu pro lidi i Pokémony. Říká se jim Ultra Beasts a může jich být i více druhů. Vypadá to, že právě Aether Foundation provádí výzkum na těchto Ultra Beasts a pro každou má nějaké krycí jméno. UB-01 je Ultra Beast s tělem složeným z něčeho jako skleněná látka. Neustále mění tvar a svými pohyby připomíná mladou dívku. U tohoto Pokémona byl pozorován něco jako pud sebezáchovy, ale nikdo neví, zda má svou vlastní vůli nebo emoce.

Zygarde Cube

Při průzkumu Aloly se hráči potkají také s Dexiem a Sinou. Tito dva se původně objevili v Pokémonu X a Y jako profesorovi asistenti. Zde vám předají předmět zvaný Zygarde Cube a požádají vás o sběr jader a buněk Zygarde, které lze nalézt po celé Alole. Pokud jich pak sesbíráte dostatečný počet, může být cesta k nalezení Zygarde lehčí.

Poke Finder

Poke Finder je zbrusu nová funkce. Umožňuje hráčům vyfotit Pokémony, které najdou. Ty se pak nahrají do Rotom Dexu, roztroušených po celém regionu Alola. Pořízené snímky budou hodnoceny a za nejlepší snímky získáte další a další funkce, třeba zoom.

Rozdíly mezi Pokémon Sun a Pokémon Moon

I když to tak na první pohled nevypadá, jsou mezi verzemi Pokémon Sun a Pokémon Moon velké rozdíly. V předchozích hrách jste mohli objevit určité Pokémony pouze v jedné ze dvou verzí hry. Nyní bude kromě této funkce rozdíl v čase obou her. Tyto dva světy Pokémonů Sun a Pokémonů Moon, od sebe dělí 12 hodin a doba je vázána na aktuální čas v reálnu.

Na Nintendu 3DS sice můžete hrát třeba Pokémon Sun ve stejnou dobu, ale čas v tomto herním světě bude oproti Pokémonu Moon posunut o 12 hodin. Někteří z Totemových Pokémonů se mohou v jednotlivých verzích hry také lišit. Hráči se tak setkají ve stejném místě s různými Pokémony v závislosti na tom, zda je den či noc. V kostce to vlastně znamená, že v závislosti na koupené verzi hry, můžete prožít úplně jiné dobrodružství a získat různé zkušenosti.

Pokémon Sun a Pokémon Moon u nás vychází pro 3DS 23. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama