Bloober Team možná pracuje na nové hře ze série Silent Hill
Novinka Bloober Team možná pracuje na nové hře ze série Silent Hill

Bloober Team možná pracuje na nové hře ze série Silent Hill

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Jde o jiný projekt než ten, který má vznikat v Japonsku.

Reklama

Teprve před pár týdny vydalo polské studio Bloober Team svou nejnovější hru s názvem The Medium, která si z naší recenze odnesla solidních 7/10. Přesto se už začíná mluvit o dalším projektu, na kterém studio pracuje. CEO Bloober Teamu Piotr Babieno řekl v rozhovoru pro server GamesIndustry.biz následující:

"Už víc než rok pracujeme na dalším herním projektu, další hororové hře, a spolupracujeme s velmi známým vydavatelem. Nemůžu vám říct s jakým. Nemůžu vám říct, co to je za projekt. Ale jsem si docela jistý, že až si lidé uvědomí, na čem pracujeme, tak budou nadšení."

Samozřejmě to nemůžeme říct s jistotou, ale je velice pravděpodobné, že Piotr Babieno tím myslí společnost Konami a sérii Silent Hill. Magazín VGC a zároveň i známý leaker Dusk Golem ale tvrdí, že Konami si nechalo outsourcovat hru z této série u nějakého známého japonského studia a oznámení se dokáme letos v létě. To by znamenalo, že se pracuje hned na dvou projektech ze série Silent Hill současně.

Bloober Team možná ale nemusel být první volbou Konami. Tato japonská společnost si totiž údajně nejprve vybírala ze dvou týmů, přičemž jedním z nich mělo být studio Supermassive Games, které stojí za hrou Until Dawn či sérií The Dark Pictures. Ani jedno z těchto dvou studií však nakonec projekt nedostalo. Informuje o tom opět VGC i leaker Dusk Golem.

Vraťme se ale ještě k rozhovoru s šéfem Bloober Teamu. Zmiňuje totiž, že další projekty tohoto polského studia se budou víc soustředit i na akci:

"Psychologický horor je pořád naše DNA. Pořád chceme dělat tyto hry, ale zároveň chceme vyprávět naše příběhy s větším množstvím akce. Budeme mít pokročilejší herní mechaniky."

Mluvilo se také o službě Xbox Game Pass, ve které hra byla dostupná hned v den vydání. Piotr Babieno si ji chválí:

"Myslím, že když vytváříte novou značku jako The Medium, jsou služby jako Game Pass hodně užitečné, protože hráči se velmi rychle o vaší značce dozvědí. Je pro nás důležité dostat hru k co možná nejširšímu publiku. Já bych řekl, že nám v tom Game Pass pomáhá a možná někdy příště uděláme s Microsoftem opět něco podobného."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama