Bobby Kotick odejde před koncem roku
Novinka Bobby Kotick odejde před koncem roku

Bobby Kotick odejde před koncem roku

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4

V příštím roce skončí i další manažeři Activision Blizzardu.

Reklama

Bobby Kotick, dlouholetý šéf Activision Blizzardu, opustí společnost 29. prosince. Děje se tak na základě dohody s Microsoftem, který vydavatele před několika měsíci koupil a kterému pomáhal Kotick firmu integrovat. Místo jmenování přímého nástupce se promění organizační struktura. Mike Ybarra, Rob Kostich a Tjodolf Sommestad, prezidenti Blizzardu, Activisionu a Kingu, se budou společně s místopředsedou představenstva Thomasem Tipplem přímo zodpovídat Mattu Bootymu, od října prezidentovi pro herní obsah a studia.

V průběhu zimy a jara skončí v Activision Blizzardu několik dalších lidí zpravidla na manažerských (nikoli kreativních) pozicích. Šéfka komunikace Lulu Meservey odejde na konci ledna a místopředseda představenstva Blizzardu a Kingu Humam Sakhnini už ke konci prosince. V březnu opustí společnost ještě několik dalších jmen včetně už zmiňovaného Thomase Tippla. Ředitelé administrativy, finančního nebo právního oddělení se aktuálně zodpovídají svým ekvivalentům v Microsoft Gaming.

Phil Spencer píše v interní zprávě také o úpravě systému vedení ZeniMaxu a Bethesdy. Vzniká pozice pro Jill Braff se zkušenostmi z Nintenda nebo Segy, která povede zmiňovaná studia (obdobně jako nyní Alan Hartman vede Xbox Game Studios). Přímo podřízený jí bude mimo jiné Todd Howard. Nic se nemění na pozici ředitele ZeniMaxu/Bethesdy Jamieho Ledera.

Bobby Kotick odejde před koncem roku
Vedení Microsoft Gaming po odchodu B. Koticka
Bobby Kotick odejde před koncem roku
Vedení Microsoft Gaming od dubna 2024
Bobby Kotick odejde před koncem roku
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama