Bohemia Interactive má v záloze dva neoznámené projekty
Novinka Bohemia Interactive má v záloze dva neoznámené projekty

Bohemia Interactive má v záloze dva neoznámené projekty

Martin Cvrček

Martin Cvrček

17

Jeden z nich je určený pro virtuální realitu a druhý má na starosti Jarek Kolář, vedoucí vývoje Vietcongu. Nový projekt chystá i studio Dreadlocks.

Reklama

Arma 3, DayZ, Take On Mars, Ylands. To jsou známé projekty, na kterých v českém studiu aktuálně pracují. Arma 3 je přitom hotová, ale ještě se má dočkat dvou masivních aktualizací Nexus a Eden a dlouho očekávané expanze Apex. Oproti tomu DayZ a Take On Mars jsou stále na Steamu v Early Access a v alfa verzi se nachází i nedávno odhalené Ylands, byť mimo Steam. Z tohoto výčtu by se dalo očekávat, že ve studiu mají o práci a zábavu postaráno. Zdání ale klame.

Z právě probíhající konference GDS 2015 v Praze totiž prosáklo, že v Bohemia Interactive chystají ještě další dva zatím neoznámené projekty. Jeden z nich je přitom zaměřený na virtuální realitu.

Poměrně slibná jsou jména vedoucích vývoje obou titulů. Ten, který nesouvisí s virtuální realitou, má na starosti Jarek Kolář, veterán z dnes už neexistujícího brněnského studia Pterodon a vedoucí vývoje legendárního Vietcongu. Později pracoval v 2K Czech a Hangaru 13, takže se podílel i na Mafii 2 a aktuálně vyvíjené Mafii 3.

Vývoj VR titulu povede Martin Melichárek, vedoucí vývoje Take On Mars, který pracoval i na Carrier Command: Gaea Mission a datadisku Operace Arrowhead pro Armu 2.

Zdůrazňujeme, že oba projekty zatím nebyly odhaleny a teprve se shání lidé do týmu. Určitě se tedy nenachází v pokročilé fázi vývoje. To ale také znamená, že o nich nevíme nic konkrétního. Z nabídek pracovních pozic nicméně vyplývá, že minimálně VR projekt vznikne v malém týmu a půjde o zcela novou značku. Navíc přijde na řadu až po dokončení Take On Mars, takže se majitelé simulátoru průzkumu Marsu nemusí bát, že by kvůli pracím na VR projektu nebyl dokončen.

O existenci projektů svědčí již zmíněné nabídky práce a také Twitter a profil Jarka Koláře na stránce přednášejících. Informace o vedoucím vývoje VR titulu zase zmiňuje leták, jehož obsah je vidět třeba na Twitteru Vojtěcha Schuberta, lokalizačního manažera a producenta Bohemia Interactive.

Aby toho nebylo málo, nový projekt očividně chystají i autoři Dexu ze studia Dreadlocks. Soudě dle fotografie plakátu má jít o horor Ghost Theory, který bude také koketovat s virtuální realitou a v lednu příštího roku zamíří na Kickstarter.

Dá se očekávat, že brzy se o tomto projektu dozvíme víc, a pokud se tak stane, samozřejmě mu věnujeme samostatnou novinku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama