Bohemia Interactive oznamuje novou hru Ylands
Ylands Novinka Bohemia Interactive oznamuje novou hru Ylands

Bohemia Interactive oznamuje novou hru Ylands

Martin Cvrček

Martin Cvrček

33

Čeká vás možnost tvořit vlastní ostrovy s různým prostředím, které můžete dále upravovat. Už nyní je navíc k dispozici alfa verze.

Reklama

Dnes odpoledne došlo k oznámení nové hry od českého studia Bohemia Interactive. Nejde ale o další Armu, spin-off DayZ nebo další titul ze série Take On. Jde o zcela nový projekt s názvem Ylands.

Ylands je sandboxová hra, jejíž podstata spočívá v možnosti vytvářet vlastní ostrovy a ty dále upravovat. K dispozici máte pět odlišných typů prostředí včetně pouště, deštného pralesa i zasněžených pustin a vámi vytvořený ostrov můžete libovolně tvarovat. Není tak problém vytvořit vysokou horu i hluboké jeskyně.

Ostrov ale neobýváte sami. Jednak máte možnost hrát s přáteli, hranice mezi singleplayerovými a multiplayerovými módy je prý dost tenká a můžete mezi nimi kdykoliv přepínat, což znamená, že můžete hrát online i offline. A jednak ostrov obývá zvířectvo, které zahrnuje i predátory v čele s vlky. S divoku zvěří pak můžete bojovat za pomoci holých pěstí i různých nástrojů, třeba luku nebo seker.

Nechybí ani možnost diktovat podmínky přežití na ostrově, takže se můžete vybavit jen základními předměty pro přežití a udělat si z pobytu na ostrově survival hru, nebo můžete mít všechno hned a hrát Ylands jako čistokrevný sandbox, v němž budete spíš tvořit než přežívat.

Jak se ale můžete přesvědčit z traileru a screenshotů, grafika Ylands je poměrně jednoduchá, koneckonců od her, které staví na možnosti tvořit a upravovat vlastní prostředí, nelze čekat fotorealistickou grafiku. V případě Lego Worlds, které se podstatě Ylands očividně docela přibližuje, to byly kostičky Lega, v tomto případě hra sází na prostředí tvořené polygony. Tohle všechno přitom pohání Unity engine.

V obchodě Bohemi Interactive si už můžete zakoupit alfa verzi za 279 Kč. Takže ano, Ylands je další z řady early access titulů, ale nutno říct, že tvůrci v tuto chvíli nemají plány na vydání hry na Steamu. Osobně si však myslím, že dříve či později se hra na Steam přeci jen podívá. Troufám si říct že by v Bohemia Interactive šli sami proti sobě, kdyby si nechali ujít pravděpodobně nejjistější zdroj zájmu a výdělku, jakým Steam v případě takového titulu bezpochyby je.

Vývojáři by rádi hru aktualizovali na měsíční bázi a do budoucna chystají například editor scénářů, systém elektřiny, vozidla, zvířecí společníky nebo podporu moddingu. A pokud jde o platformy, Ylands je zatím k mání jen na PC, respektive pro Windows, v plánu je i verze pro Mac a Linux a hra by se možná časem mohla podívat i na konzole a mobilní zařízení se systémy Android a iOS.

A ještě jedna věc. Na Ylands dělá samostatný tým, složený například z bývalých členů týmu Take On Mars nebo nových zaměstnanců. Tvůrčí celky zodpovědné za Armu 3, DayZ nebo současný vývoj Take On Mars se tedy na Ylands přímo nepodílí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama