Bohemia Interactive představuje Project Argo a značku Bohemia Incubator
Argo Novinka Bohemia Interactive představuje Project Argo a značku Bohemia Incubator

Bohemia Interactive představuje Project Argo a značku Bohemia Incubator

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9

Project Argo je totální konverze Army 3 zaměřená na kompetitivní multiplayer, která využívá značku Bohemia Incubator. Ta slouží na vydávání prototypů či experimentálních her.

Reklama

Zhruba před rokem jsme se dozvěděli, že otec série Vietcong Jarek Kolář připravuje s týmem v brněnské pobočce Bohemia Interactive nový titul. A nyní víme, že jde o multiplayerový počin s označením Project Argo.

Project Argo je experimentální totální konverze Army 3, zasazená na moderní verzi ostrova Malden, který můžete znát z původní Operace Flashpoint/Army: Cold War Assault. Na první pohled je tedy hra dost podobná Armě 3, ale Project Argo je přímo zaměřený na kompetitivní multiplayer v nelineárním prostředí, v němž dva týmy žoldáků o pěti hráčích bojují o cennou technologii. Ta pochází ze zničené vesmírné stanice s názvem Argo a její zbytky spadly právě na Malden.

Podobně jako v Armě 3 platí, že jediná kulka může znamenat smrt, přičemž klíčem k vítězství jsou řádné schopnosti, týmová spolupráce a správná taktika. V tuto chvílí nabízí Project Argo tři herní módy, konkrétně Link, Crash a Raid, a každý z nich sestává z několika kol, která mohou trvat 15 až 30 minut.

Prototyp Projectu Argo si můžete zkusit zdarma. Stačí mít účet na Bohemia Interactive Store, přidat Project Argo na příslušné stránce do vaší knihovny, v ní se přihlásit ke Steamu a hru aktivovat. Poté můžete prototyp stáhnout přímo ze Steam knihovny.

Project Argo je přitom jednou ze dvou vlajkových lodí nové iniciativy s názvem Bohemia Incubator. Jde o značku, pod níž budou vycházet ambiciózní prototypy, které v Bohemia Interactive vznikají. Jedním z nich je Project Argo, druhým Ylands, o němž jsme vás už párkrát informovali.

Nejde však o obdobu Steam Early Access. Hry, které vyjdou v rámci Bohemia Incubatoru, mohou mít dost experimentální povahu nebo mohou být v dost surovém stavu. Tvůrci se dokonce mohou rozhodnout svůj projekt zrušit nebo ukončit jeho podporu, což je také důvod, proč jsou tituly, které jsou částí Bohemia Incubatoru, více či méně zdarma. Project Argo tak nabízí bezplatný prototyp, zatímco v případě Ylands je k dispozici trial a možnost zakoupit plnou verzi v obchodě Bohemia Interactive za mnohem nižší cenu, než za jakou se bude prodávat hotová hra.

Cílem Bohema Incubatoru je přitom zlepšit vývoj titulů, technologií či podpůrných služeb, získat zpětnou vazbu od hráčů a přijít na to, co funguje a co ne. Zatím jsou v něm k dispozici PC hry, v budoucnu by ale mohly být jeho součástí i mobilní nebo konzolové tituly. Pro tuto chvíli je přitom tato iniciativa určená jen pro projekty, které vznikají přímo v Bohemia Interactive.

A aby bylo jasno, na vývoj DayZ či Take On Mars nemá tahle novinka žádný vliv. Na všech starších, ale stále nedokončených projektech pracuje adekvátní množství vývojářů a další pracovní síly už by v jejich vývoji nic moc nezměnily. A protože Bohemia Interactive jakožto firma dost často a aktivně expanduje, mohou v ní vznikat další projekty.

Pokud jde o Project Argo, jeho vydání v rámci Bohemia Incubatoru poslouží k otestování různých herních mechanik a zlepšení kompetitivného aspektu Army i dalších titulů od Bohemia Interactive. Z dlouhodobého hlediska je cílem projektu představit některé novinky, z nichž může těžit i Arma 3, a vytvořit podobnou multiplatformní hru na jiném enginu, než jaký Arma 3 využívá.

Dá se také očekávat, že stejná nebo alespoň podobná verze ostrova Malden, kterou najdeme v Projectu Argo, bude využita v rámci bezplatného DLC pro Armu 3. To vyjde v létě příštího roku jakožto součást oslav 16. výročí Operace Flashpoint/Army: Cold War Assault.

HW nároky Projectu Argo

Minimální požadavky

Operační systém: Windows 7 SP1 64-bit Procesor: Intel Dual-Core 2.4 GHz / AMD Dual-Core Athlon 2.5 GHz Operační paměť: 4 GB RAM Grafická karta: NVIDIA GeForce 9800 GT / AMD Radeon HD 5670 / Intel HD Graphics 4000 s 512 MB VRAM DirectX: 10 Pevný disk: 20 GB volného místa Zvuková karta: kompatibilní s DirectX Dodatečné poznámky: Nutnost připojení k internetu a Steam účet pro aktivaci hry

Doporučené požadavky

Operační systém: Windows 7 / 8 / 10 64-bit Procesor: Intel Core i5-4460 / AMD FX 4300 Operační paměť: 6 GB RAM Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7800 Series s 2 GB VRAM DirectX: 11 Pevný disk: 20 GB volného místa Zvuková karta: kompatibilní s DirectX Dodatečné poznámky: Nutnost připojení k internetu a Steam účet pro aktivaci hry

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama