Bohemia Interactive připravuje Mini DayZ 2
Novinka Bohemia Interactive připravuje Mini DayZ 2

Bohemia Interactive připravuje Mini DayZ 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3
Platformy Apple iOS Android Android

Aktuálně je hra ve vývoji pro iOS a Android, přičemž se počítá také s multiplayerem.

Reklama

Je to už pár let, co studio Bohemia Interactive uvedlo v rámci svého portfolia projekt Mini DayZ, pixel artovou singleplayerovou hříčku adaptující DayZ, kterou bylo původně možné hrát v internetovém prohlížeči. Od té doby se o hru staral samostatný tým vývojářů a výsledkem byly nejen obsahové aktualizace, ale i verze pro mobilní zařízení. Ke konci minulého roku byl však další vývoj ukončen, přičemž bylo jasně řečeno, že tvůrci připravují nástupce. A tím nástupcem je přímo Mini DayZ 2.

Druhý díl Mini DayZ je aktuálně na začátku vývoje, nicméně ho pohání engine Unity, slibující mimo jiné lepší výkon. Autoři přitom tvrdí, že by mělo jít v první řadě o kompaktní, přístupný a přenosný titul. Z toho důvodu je aktuálně v plánu jen verze pro iOS a Android. Jak se zdá, s verzí pro PC a prohlížeče, případně s portem na některou ze současných konzolí, se prozatím nepočítá.

Mini DayZ 2 slibuje nové herní prvky, dobrodružství a obecně zcela novou hru, nepůjde tedy o předělávku prvního dílu. Přesto si projekt zachová unikátní hratelnost a atmosféru blízkou původnímu Mini DayZ, stejně tak můžeme počítat s opětovným využitím pixel artového vizuálního stylu. Tentokrát nebude chybět ani multiplayer, na nějž v případě prvního dílu nemohlo dojít z důvodu omezení herního enginu. Díky Unity však veškeré překážky v tomto směru mizí. Termín vydání Mini DayZ 2 je každopádně pro tuto chvíli neznámý.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama