Sifu Novinka Bojovka Sifu vyjde už o dva týdny dřív

Bojovka Sifu vyjde už o dva týdny dřív

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Vývojáři v nových videích podrobněji představili hratelnost.

Reklama

Studio Sloclap letos v únoru představilo kung-fu bojovku Sifu, která měla původně vyjít ještě letos. Ani tuto menší hru ale neminuly problémy se stále probíhající pandemií a titul byl odložen na 22. února 2022. Jenže netrvalo tomu dlouho a datum vydání bylo změněno znovu. Jenom ne tak, jak byste zrovna čekali.

Nestává se to často, ale i takové případy se dějí. Vývojáři ze Sloclap se rozhodli posunout datum vydání o dva týdny dopředu, hra tedy vyjde už 8. února 2022. A přestože oficiální důvod neznáme, dá se poměrně lehce odvodit. Původní datum bylo přesně mezi dvěma velkými tituly – Horizon Forbidden West (18. února) a Elden Ring (25. února). Tím, že vyjde o dva týdny dřív, se tak hře dostane mnohem víc prostoru.

Kromě nového data vydání jsme se dočkali také dvou videí, které podrobněji představují hratelnost. To první se zaměřuje na samotný soubojový systém, jenž je poměrně propracovaný. Budeme moct blokovat, uhýbat, odrážet útoky a samozřejmě také používat pestrou škálu všemožných chvatů, pomocí kterých můžeme naše nepřátele porazit.

Druhé video se zaměřuje na originální prvek, který Sifu nabízí, a tím je stárnutí hlavní postavy. Každá smrt totiž znamená, že hrdina o několik let zestárne, což samozřejmě po několika pokusech nevyhnutelně povede ke smrti, protože postava už souboje jednoduše nebude fyzicky zvládat. Smrt ale můžete použít také k vašemu prospěchu, po ní si totiž můžete vylepšit schopnosti, a být tak na bojišti zase o něco silnější.

Sifu vychází exkluzivně na PlayStation 4 a PlayStation 5. Předobjednat si můžete kromě základní verze také deluxe edici, která nabízí bonusový obsah a předběžný přístup. Hrát budete moct už o 48 hodin dřív.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama