Bolívie vytáhla do boje proti hře Ghost Recon: Wildlands
Ghost Recon: Wildlands Novinka Bolívie vytáhla do boje proti hře Ghost Recon: Wildlands

Bolívie vytáhla do boje proti hře Ghost Recon: Wildlands

Michal Burian

Michal Burian

79

Země to chce vyřešit diplomatickou cestou. Zároveň ale upozorňuje, že má postavení na to, aby podnikla právní kroky.

Reklama

Bylo jen otázkou času, než se ozvou zástupci Bolívie na adresu nadcházející open-world střílečky Ghost Recon: Wildlands. Ubisoft vytvořil hru zasazenou do Bolívie, kterou ovládá drogový kartel Santa Blanca. Ten si podmanil celou zemi. Bolívii se to pochopitelně nelíbí a vytáhla do boje proti Ghost Recon: Wildlands.

Bolivijská vláda oficiálně podala stížnost. Ministr vnitra Carlos Romero poslal dopis francouzskému velvyslanci a požádal ho, aby francouzská vláda zasáhla. Zároveň si vyhrazuje právo podniknout právní kroky, informuje agentura Reuters.

„Máme postavení na to (podniknout právní kroky), nejprve ale volíme cestu diplomatického vyjednávání,“ prohlásil ministr vnitra Carlos Romero.

Ubisoft poskytli vysvětlení pro Reuters, kde zmínili, že Wildlands je pouze fikce. Zároveň se snažili vše vyžehlit a dodali, že Bolívii do hry vybrali z důvodu, že má nádhernou krajinu a bohatou kulturu.

Co myslíte, jak to celé dopadne? Najde Ubisoft s ministrem vnitra Bolívie společnou řeč, nebo se kauza dostane až k soudu? V takovém případě by to bylo pro Ubisoft dost nepříjemné. V krajních případech hrozí zrušení hry, spíše to ale vidíme na nějakou finanční kompenzaci, případně by vydavatel musel přejmenovat Bolívii ve hře na něco jiného.

Připomeňme, že v Ghost Recon: Wildlands se stanete členem speciální jednotky Ghost, která má za úkol postupně zničit drogový kartel Santa Blanca, aby obyvatelé Bolívie byli svobodní.

Uzavřenou a veřejnou betu si vyzkoušelo 6,8 milionu hráčů, což je rekord v historii Ubisoftu. Plná verze Ghost Recon: Wildlands vychází 7. března na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama