Březnové herní menu
Speciály Evil Genius 2 Článek Březnové herní menu

Březnové herní menu

Ondřej Partl

Ondřej Partl

22
Platformy Linux Linux PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android Apple Mac

Jaké tituly si pro nás připravil přelom zimy a jara?

Reklama

V nejkratším měsíci roku jsme si rozhodně neměli nač stěžovat, jelikož během něho vyšlo hned několik opravdu velice kvalitních titulů. V prvé řadě budeme rozhodně velice pozitivně vzpomínat na hororovější skákačku Little Nightmares II, ale také na Personu 5 Strikers či Super Mario 3D World + Bowser’s Fury. Ve výčtu výrazných únorových her pak samozřejmě nemůže chybět vikinský survival Valheim, kterému se již povedlo prodat více jak 4 milióny kopií, a to se teprve jedná o předběžný přístup.

Nyní se k nám ale již přikradl březen, během něhož v minulém roce vyšlo hned několik hitů, jako je DOOM Eternal, Animal Crossing: New Horizons, Nioh 2 či Half-Life: Alyx. Letošní nabídka pak bude možná o trochu chudší, avšak stále se můžeme těšit na hry, které stojí za vaši pozornost.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time pro další platformy

  • Platforma: PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch
  • Datum vydání: 12. března
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: Next-gen 1 799 Kč či zdarma pro majitele variant pro starší konzole / Nintendo Switch za 1 349 Kč

V minulém roce se oblíbený vakojezevec Crash vrátil v kompletně novém dobrodružství pod taktovkou týmu z Toys for Bob, avšak pouze na PlayStation 4 a Xbox One (naši recenzi naleznete zde). V únoru nicméně bylo oznámeno, že se tento titul dočká next-gen verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, která nabídne různá vylepšení, jako je třeba ostřejší grafika, rozlišení až 4K a 60 FPS, svižné načítání díky SSD disku, a také podporu funkcí ovladače DualSense u PlayStationu 5.

Kromě toho se ale hry dočkají i majitelé hybridní konzole Nintendo Switch, takže si skákání za Crashe, Tawnu, Dingodila či Neo Cortexe užijete i na cestách.

Verze pro PlayStation 4 a Xbox One můžete pořídit v obchodě Xzone. Nintendo Switch variantu naleznete v Nintendo eShopu.

Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse

  • Platforma: PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Datum vydání: 16. března
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: 440 - 569 Kč

Pokud jste v roce 2005, potažmo v roce 2006, byli již aktivními hráči, tak vám nejspíše neunikl titul Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse, který dorazil na původní Xbox, PC a Macy, přičemž PC verze se u nás navíc pyšnila českým dabingem. V něm jste se zhostili role oživlého podomního prodejce Edwarda „Stubbse“ Stubblefielda, kterého z věčného spánku probudil ruch města Punchbowl, jenž bylo vystavěno v místě jeho odpočinku. To se našemu „hrdinovi“ příliš nelíbí, pročež se rozhodne, že všechny obyvatele tohoto města promění v zombie, čímž si vytvoří svou vlastní armádu oživlých mrtvol.

Hra časem kompletně zmizela z pultů všech fyzických i digitálních obchodů, což znamenalo, že její koupě byla téměř nemožná. Proto se společnost Aspyr rozhodla, že hru vydá znovu, a to na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch, kdy se dočkáme podpory vyšších rozlišení či přidání achievementů/trofejí, což fanoušci jistě uvítají.

Hru pořídíte na Steamu, GOGu, PlayStation Store, Microsoft Store a Nintendo eShopu.

Marvel’s Avengers next-gen verze a nový příběhový obsah

  • Platforma: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S
  • Datum vydání: 18. března
  • Lokalizace: Ano
  • Cena: Next-gen verze zdarma pro majitele varianty pro PS4 či Xbox One, jinak 1 799 Kč / příběhový obsah zdarma pro všechny

Týmová akce s nejmocnějšími hrdiny světa od tvůrců z Crystal Dynamics a Eidos Montréal vyšla pro PC, PlayStation 4 a Xbox One již v září minulého roku, kdy se rozhodně nejednalo o špatnou hru. Její příběhová kampaň dokonce byla správně výpravná a určitě udělala radost nejednomu fanoušku komiksové stáje Marvel. Avšak se primárně jednalo o live-service titul, který poměrně výrazně pokulhával v end-game obsahu, což zapříčinilo velký odliv hráčů (recenzi naleznete tady).

Autoři nicméně práce na hře nevzdávají, kdy novou porci fanoušků by mohli získat díky chystané next-gen verzi pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, která nabídne vylepšený vizuál a odladěný běh. K tomu všemu ve stejný den dorazí ještě nový příběhový obsah v podobě operace Future Imperfect, která nabídne novou hratelnou postavu, jíž je Clint Barton, tedy Hawkeye, s nímž se pokusíme zabránit invazi rasy Kree, která může zničit svět tak, jak ho známe.

Fyzickou edici hry lze zakoupit v obchodě Xzone.

Yakuza 6: The Song of Life

  • Platforma: PC a Xbox One
  • Datum vydání: 25. března
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: Dostupné v předplatném Xbox Game Pass / samostatná cena nespecifikována, očekáváme zhruba 549 Kč

Již na konci března nadejde ona chvíle, kdy si na PC a Xboxu One budeme moci zahrát všechny hlavní díly série Yakuza, jelikož sem dorazí poslední díl Kazuma Kiryu ságy – Yakuza 6: The Song of Life. Ten se odehrává tři roky po událostech pátého dílu, kdy se náš známý Drak z Dojimy a čtvrtý předseda klanu Tojo snaží žít poklidný život, který mu naruší zjištění, že se jeho adoptivní dcera Haruka Sawamura nachází v kómatu, kdy se nemá kdo postarat o jejího syna Haruta. Kazuma se ho tak ujme a odcestuje s ním do Hirošimy, aby zjistil, kdo je Harutův otec, což dvojici opět přivede do temného podsvětí japonské mafie.

Titul dorazí na Steam a Microsoft Store.

It Takes Two

  • Platforma: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S
  • Datum vydání: 26. března
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: 1 049 Kč v obchodě Xzone

Studio Hazelight je vedené švédským režisérem a herním designérem Josefem Faresem, který stojí za hrami jako je Brothers: A Tale of Two Sons či A Way Out. Oba tituly pak spojuje především velký důraz na kooperaci dvou postav.

A na spolupráci dvou charakterů bude postavena i jejich chystaná novinka s názvem It Takes Two, která nám představí šlamastyky rozhádaného páru, jenž se vlivem kouzla jejich dcery proměnil na panenky. Toto duo se následně ocitne v konfliktu mezi veverkami a vosami, kdy je čeká mnoho úrovní, každá z nich nabízející zcela jiný přístup k hratelnosti. Obě postavy navíc oplývají svými specifickými schopnostmi, takže se váš zážitek bude odvíjet od toho, za jakou z nich hrajete.

Hru lze koupit v obchodě Xzone.

Balan Wonderworld

  • Platforma: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch
  • Datum vydání: 26. března
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: Konzolové verze 1 599 Kč v obchodě Xzone

Autoři hry Nights Into Dreams opět spojili síly, aby nám mohli přinést novou svéráznou 3D platformovku Balan Wonderworld. Ta nám představí ústřední dvojici Lea a Emmu, která se vydá prozkoumat dvanáct příběhů v bizarním světě Wonderworld, v němž je třeba opět nastolit rovnováhu (stejně jako v sobě). Během tohoto dobrodružství tak na naši dvojici bude čekat velká porce skákání, běhání či sbírání různých předmětů. Nezapomnělo se ovšem ani na speciální schopnosti, které vám propůjčí jeden z více než osmdesáti obleků, na něž během putování narazíte.

Balan Wonderworld předobjednáte v obchodě Xzone.

Monster Hunter Rise

  • Platforma: Nintendo Switch (PC verze v roce 2022)
  • Datum vydání: 26. března
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: 1 499 Kč v obchodě Xzone

V březnu se své další exkluzivity (nebo alespoň na rok) dočká hybridní konzole Nintendo Switch, na kterou se podívá další díl z lovecké série Monster Hunter s podtitulem Rise. Ten opět o nějaký kus posune hratelnost, takže se můžete těšit na nové akce či funkce, kdy se třeba váš pohyb stane rychlejším za pomoci tzv. wirebugů, které lze ovšem použít i v rámci boje. Navíc si během sólového hraní budete moci na cesty vzít dva kamarády v podobě Palamuta či Palica (v libovolné kombinaci), kteří vám budou během lovu rozdílnými způsoby pomáhat. Samozřejmě se také lze těšit na několik nových monster, jenž půjde nahánět, ale navrátí se i některé staré známe druhy.

Monster Hunter Rise pořídíte v Xzone.

Kingdom Hearts na PC

  • Platforma: PC (Epic Games Store)
  • Datum vydání: 30. března
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: 1 049 – 1 299 Kč

Série Kingdom Hearts má skutečně silnou fanouškovskou základnu (především v Americe), kterou oslovil netradiční mix světů od studií Disney a Pixar s japonskou společností Square Enix, sledující dobrodružství mladého Sory a jeho nerozlučných přátel, jako je Riku, Kairi, kačer Donald či pes Goofy.

A nyní si tuto sérii vůbec poprvé budete moci oficiálně zahrát na osobních počítačích, jelikož zde na konci března vyjde Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 ReMIX (první dva díly plus čtyři další doplňková dobrodružství), Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue (prolog ke Kingdom Hearts III), Kingdom Hearts III + Re Mind a nejnovější rytmická akce Kingdom Hearts: Melody of Memory.

Všechny díly zakoupíte exkluzivně v Epic Games Store.

Evil Genius 2: World Domination

  • Platforma: PC
  • Datum vydání: 30. března
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: 39,99 euro (1 050 Kč) na Steamu

Každopádně i fanoušci budovatelských strategií by měli být v březnu spokojeni, jelikož dojde na vydání plné verze druhého dílu Evil Genius, jenž bude navazovat na titul z roku 2004. Na starosti jej má společnost Rebellion (Sniper Elite či Strange Brigade), kdy se opět v kůži mocného padoucha budete snažit ovládnout svět. K takovému úkolu přirozeně bude potřeba propracované základny, kterou musíte neustále rozšiřovat a vylepšovat, ale zapomenout nesmíte ani na různé pasti, jelikož infiltrace nepřátelskými agenty není žádnou výjimkou. Těšit se pak můžete na čtyři kampaně, kdy v každé z nich budete hrát za jiného „zlouna“. Hře také nebude chybět špetka toho humoru, který bude umocněn silně stylizovanou grafikou.

Evil Genius 2: World Domination naleznete na Steamu.

 

Další tituly vycházející v březnu:

  • Monster Jam Steel Titans 2 pro PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch – 2. března
  • Maquette pro PC, PlayStation 4 a PlayStation 5 – 2. března
  • Yakuza: Like a Dragon konverze pro PlayStation 5 – 2. března
  • Ground Zero: Texas – Nuclear Edition pro PC a PlayStation 4 – 2. března
  • Bang-On Balls: Chronicles pro PC – 3. března
  • Sir Lovelot pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 3. března
  • GraviFire konverze pro Xbox One – 3. března
  • Everhood pro PC a Nintendo Switch – 4. března
  • Ranch Simulator předběžný přístup pro PC – 4. března
  • Gnosia pro Nintendo Switch – 4. března
  • Loop Hero pro PC, Mac a Linux – 4. března
  • Sea of Solitude: Director’s Cut pro Nintendo Switch – 4. března
  • Kill It With Fire konverze pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 4. března
  • Mortal Shell: Enhanced Edition pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S – 4. března
  • Asdivine Cross pro PC, Xbox One a Xbox Series X/S – 5. března
  • Neptunia Virtual Stars pro PlayStaiton 4 – 5. března / 29. března pro PC
  • Harvest Moon: One World pro PlayStation 4 a Nintendo Switch – 5. března
  • Two Point Hospital: Jumbo Edition pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 5. března
  • Postal Redux pro PlayStation 4 – 5. března
  • The Elder Scrolls Online: Flames of Ambition pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia – 8. března pro PC a Stadia / 16. března pro PS4 a Xbox One
  • Apex Legends konverze pro Nintendo Switch – 9. března
  • Stronghold: Warlords pro PC – 9. března
  • Monster Energy Supercross – The Official Videogame 4 pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S – 11. března
  • Monster Truck Championship konverze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S – 11. března
  • Pascal’s Wager: Definitive Edition pro PC – 12. března
  • Lust from Beyond pro PC - 13. března
  • R.B.I. Baseball 21 pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 16. března
  • Mundaun pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch – 16. března
  • Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning konverze pro Nintendo Switch – 16. března
  • Samurai Showdown konverze pro Xbox Series X/S – 16. března
  • Dungeon Defenders: Awakened konverze pro Xbox One – 17. března
  • Dogworld pro PC – 18. března
  • Jack Jeanne pro Nintendo Switch – 18. března
  • Maglam Lord pro PlayStation 4 a Nintendo Switch – 18. března
  • Endzone: A World Apart pro PC – 18. března
  • Minute of Islands pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 18. března (odloženo)
  • Explosionade DX pro Xbox One – 18. března
  • Angry Video Game Nerd I & II Deluxe konverze pro Xbox One – 19. března
  • Can’t Drive This pro PC, Mac, Linux, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch – 19. března
  • Saviors of Sapphire Wings & Stranger of Sword City Revisited pro PC a Nintendo Switch – 19. března
  • Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville konverze pro Nintendo Switch – 19. března
  • Root Film pro PlayStation 4 a Nintendo Switch – 19. března
  • Sanity of Morris pro PC, Mac, Linux, PlayStation 4 a Xbox One – 23. března
  • Arkham Horror: Mother’s Embrace pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 23. března
  • Overcooked! All You Can Eat pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 23. března
  • Story of Sesasons: Pioneers of Olive Town pro Nintendo Switch – 23. března
  • Puyo Puyo Tetris 2 konverze pro PC – 23. března
  • Love Live! School Idol Festival: After school ACTIVITY – Wai-Wai! Home Meeting!! pro PlayStation 4 – 24. března
  • Tales from the Borderlands konverze pro Nintendo Switch – 24. března
  • Dandy Ace pro PC – 25. března
  • Tennis World Tour 2 – Complete Edition pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S – 25. března
  • Black Legend pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One a Xbox Series X/S - 25. března
  • Kaze and the Wild Masks pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 26. března
  • Terminator: Resistance – Enhanced pro PlayStation 5 – 26. března
  • Spacebase Startopia pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Nintendo Switch – 26. března
  • Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 konverze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S – 26. března
  • Narita Boy pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 30. března
  • The Binding of Isaac: Repentance pro PC – 31. března
  • Drifters pro PC, PlayStation 4 a Xbox One – 31. března
  • My Time at Sandrock pro PC – 31. března
  • Death Crown pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – nespecifikovaný den v březnu
  • Buildings Have Feelings Too! Pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – nespecifikovaný den v březnu
  • Tunche pro PC, Xbox One a Nintendo Switch – nespecifikovaný den v březnu
  • QV pro PC – nespecifikovaný den v březnu
  • Disco Elysium: The Final Cut pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5 a Google Stadia – nespecifikovaný den v březnu

A to je vše. Jaký titul je tentokrát vaším favoritem?

Dejte nám vědět v komentářích i naší anketě.

ANKETA: Nejočekávanější hra března 2021 podle komunity Zing.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama