Březnové prodeje v českých herních obchodech
Atomic Heart Novinka Březnové prodeje v českých herních obchodech

Březnové prodeje v českých herních obchodech

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Tuzemské herní obchody a březnové prodejní žebříčky.

Reklama

České herní obchody Xzone a JRC přinesly přehled nejprodávanějších her za uplynulý měsíc. V tomto případě se jedná o měsíc březen, který se nesl především ve znamení survival hororu Resident Evil 4 Remake od Capcomu.

Xzone

V Xzone se z pohledu her se na první pozici umístil zmíněný Resident Evil 4 Remake, který je následován akcí Wo Long: Fallen Dynasty a Nintedo exkluzivitou Metroid Prime Remastered. Na dalších místech se nachází hry jako Hogwarts Legacy, Atomic Heart, The Last of Us Part I nebo Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon.

Březnové prodeje v českých herních obchodech

„Resident Evil série je v ČR zřejmě nejpopulárnější herní hororová série a ani čtyřka není pro hráče žádná španělská vesnice. Výborný remake 18 let staré klasiky se dostal na první místo i přesto, že už dnes tradičně chyběla krabicová verze hry pro PC. Náročné akční RPG Wo Long na druhém místě opět potvrzuje, že zákazníci Xzone jsou zkušení hráči a hráčky, kteří mají rádi výzvu. Třetí místo Metroid Prime Remastered je ovšem velmi příjemné překvapení, přeci jen Switch exkluzivity se do první trojky příliš často nedostávají,“ dodává spolumajitel Xzone Martin Schovanec.

Seznamu nejprodávanějších konzolí v Xzone nepřekvapivě vévodí obě verze konzole PlayStation 5, které tentokrát na pomyslných stupních vítězů doplnil starší PlayStation 4 Slim. Až poté následuje Nintendo Switch a Xbox Series X.

Březnové prodeje v českých herních obchodech

Xzone se pochlubil také žebříčkem nejprodávanějšího merche, který dobře ilustruje zvýšený zájem o produkty z univerza The Last of Us. První dvě pozice totiž okupují figurky Joela a Abby, za kterými se umístil nový komiks Kingdom Come: Deliverance.

Březnové prodeje v českých herních obchodech

Poslední zveřejněný žebříček od Xzone se věnuje knihám. V této kategorii měli zákazníci největší zájem o publikaci Level – O hrách a lidech. Slušnou pozornost získala také kniha Press reset od Jasona Schreiera a artbook The Art of Kingdom Come: Deliverance.

„Knih, věnujících se herní tématice, není nikdy dost. Zvláště v češtině. Proto velmi ceníme brněnský Host, že se po Krev, pot & pixely pustil do dalšího herního čtení, které tématiku dostane i mezi nehráče. Tentokrát si navíc perfektně pohlídali herní slovník a tak se příběhy z komplikovaného herního vývoje čtou opravdu jedním dechem,“ doplňuje k nově přeložené knize Press reset Jan Bobrovský z Xzone.

Březnové prodeje v českých herních obchodech

JRC

Rovněž v JRC si první místo herního žebříčku pohlídal Resident Evil 4 Remake. Na dalších místech se nachází stále populární Hogwarts Legacy a dlouhodobě oblíbené tituly jako FIFA 23, NHL 23, Grand Theft Auto V, The Last of Us nebo Minecraft.

Březnové TOP 10 českých hráčů v JRC:

  1. Resident Evil 4
  2. Hogwarts Legacy
  3. FIFA 23
  4. NHL 23
  5. Grand Theft Auto V
  6. The Last Of Us
  7. Minecraft
  8. God of War Ragnarök
  9. Zaklínač 3: Divoký hon
  10. Zaklínač 3: Divoký hon

„Remake slavného dílu Resident Evil 4 se povedl na jedničku nejen podle recenzentů, ale i podle českých hráčů. Potvrzuje to březnový žebříček prodejů her u JRC a Smarty.cz, který tuto herní „novinku“ zařadil na první místo. Na druhém místě se drží Hogwarts Legacy, která vládla žebříčku v únoru. Jen o pár prodaných kusů zaostává za čaroději z Bradavic FIFA 23,“ dodává Petr Kratochvíl z JRC a Smarty.cz.

Březnové prodeje v českých herních obchodech
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama