Británie bude mít k dispozici tři miliony kopií GTA V
GTA 5 Novinka Británie bude mít k dispozici tři miliony kopií GTA V

Británie bude mít k dispozici tři miliony kopií GTA V

Daniel Mazura

Daniel Mazura

71

Obchodníci z Velké Británie vzhlíží k 17. září, v den vydání GTA V budou k dispozici tři miliony kopií.

Reklama

Megalomanie Rockstaru nezná mezí, Británii doslova zaplaví Grand Theft Auto, zjistilo CVG.

Celý svět počítá s masivním dopadem GTA V na pulty a kromě herní obce do kalendáře koukají samozřejmě i obchodníci. Minimálně ve Velké Británii se o nedostatek kopií nemusí strachovat. Rockstar připravuje na den vydání svou vlajkovou loď tak důkladně, že tamní obchody obsadí třemi miliony kopií.

Dosud nejrychleji se na britských ostrovech prodávalo Call of Duty: Black Ops, jehož pozicí zatím neotřásli ani takoví velikáni jako Modern Warfare 3 či Black Ops II. Aby se GTA V podařilo překonat rekord, muselo by prodat více než 1.4 milionu kopií.

Celosvětově v počtu vyexpedovaných kusů vede Electronic Arts. Celkem 4.5 milionu kusů FIFA 13 napadalo do obchodů v říjnu minulého roku a je tedy jasné že Rockstar sahá po vyšší metě, když uvážíme počet kopií jen pro anglický trh.

Vysoké číslo objednaných kusů GTA V lehce koriguje akorát skutečnost, že se ve Velké Británii nalézá zhruba 13 milionů konzolí. V roce 2008 totiž Grand Theft Auto IV prodalo 630 tisíc kusů – asi čtvrtinu tehdejší konzolové populace v Anglii. Letošní tři miliony GTA V znamenají ,,pouze“ pětinu.

I přesto někteří experti varují, že kdo si Grand Theft Auto V nezamluví včas formou předobjednávky, může se mu jednoduše stát, že si hru v den vydání nekoupí a bude muset počkat na druhou várku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama