Británie schválila nákup Activision Blizzardu
Novinka Británie schválila nákup Activision Blizzardu

Británie schválila nákup Activision Blizzardu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3

Microsoft může akvizici uzavřít už dnes.

Reklama

Britský Úřad pro hospodářskou soutěž (CMA) definitivně schválil akvizici Activision Blizzardu ze strany Microsoftu. Stalo se tak po úpravě podmínek obchodu a závazku Microsoftu, že odprodá streamovací práva mimo Evropu francouzskému Ubisoftu. Nákupu tak už nic nebrání a společnosti by ho mohly uzavřít ještě dnes, 13. října.

„Nová dohoda zabrání Microsoftu v zablokování konkurence v oblasti cloudových her v době, kdy se tento trh rozvíjí, a zachová konkurenceschopné ceny a služby pro britské zákazníky cloudových her. Umožní Ubisoftu nabízet obsah Activisionu v rámci jakéhokoli obchodního modelu, včetně předplatitelských služeb,“ píše CMA.

„Jsme vděčni za důkladné přezkoumání a dnešní rozhodnutí CMA. Nyní jsme překonali poslední legislativní překážku k dokončení akvizice, která, jak věříme, bude přínosem pro hráče a herní průmysl po celém světě,“ reaguje na schválení obchodu prezident Microsoftu Brad Smith.

Velká Británie byla posledním státem, který nákup Activision Blizzardu blokoval. Dříve Microsoft vyhrál soudní spor s americkou Federální obchodní komisí (FTC). Společnosti chtějí obchod uzavřít do 18. října, očekává se ale, že se tak stane velmi brzy, možná už dnes, 13. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama