Brněnské studio Ashborne Games odhaluje plány
Comanche Novinka Brněnské studio Ashborne Games odhaluje plány

Brněnské studio Ashborne Games odhaluje plány

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Chystá historickou strategii s RPG prvky.

Reklama

Půl roku zpátky jsme vám přinesli informaci o založení nové pobočky společnosti THQ Nordic se sídlem v Brně. Nedlouho poté vyšlo najevo, že studio ponese název Ashborne Games a povede ho Petr Kolář, který v minulosti pracoval v Bohemia Interactive třeba na třetí Armě nebo Vigoru.

Nyní se nám studio Ashborne blíže představuje. V první řadě můžete navštívit čerstvě spuštěné oficiální stránky. Z nich se dozvídáme, že studio má aktuálně 38 členů a plánuje dále růst.

Jeho současní zaměstnanci se dříve podíleli na vývoji her jako Arma, Mafia, Vigor, Silent Hill: Downpour, Shadowgun Legends, Fish Fillets, Dex, Dark Train či UFO.

V Ashborne Games se chtějí podle svých slov zaměřit na strategie a RPG. Kombinaci těchto dvou žánrů přinese i jejich první vlastní projekt, který se nachází v rané fázi vývoje.

Brněnské studio Ashborne Games odhaluje plány

Půjde o historickou strategii s RPG prvky a prémiovým platebním modelem. Žádný free-to-play či mobilní titul tedy neočekávejte.

Vývojáři se ale do své historické strategie naplno pustí až později. Aktuálně totiž primárně pomáhají s vývojem akce Comanche od německého týmu Nukklear.

Tato střílečka s vrtulníky se momentálně nachází v early accessu na Steamu. Brněnské studio se postará o chystaný režim pro jednoho hráče, který do Comanche přijde s další velkou aktualizací.

Petr Kolář rovněž v prvním příspěvku na webu připomíná bratislavské studio Nine Rocks Games, které s Ashborne Games navázalo spolupráci. V Nine Rocks, které rovněž spadá pod THQ Nordic, se dle posledních zpráv soustředí na vývoj survival hry.

Brněnské studio Ashborne Games odhaluje plány
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama