Bug tracker Valve potvrdil Half-Life 3, Source 2 a odhalil Left 4 Dead 3
Left 4 Dead 3 Novinka Bug tracker Valve potvrdil Half-Life 3, Source 2 a odhalil Left 4 Dead 3

Bug tracker Valve potvrdil Half-Life 3, Source 2 a odhalil Left 4 Dead 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

62

Valve podle všeho na malou chvíli zpřístupnilo náhled jejich komunikace přes software Jira, což odhalilo mnoho zajímavých věcí, včetně vývoje Left 4 Dead 3.

Reklama

Stačí, aby se ohledně Valve stalo něco neobvyklého, a komunita se na to sesype jak smečka vlků. Nejinak je tomu i v případě údajného nechtěného zpřístupnění aktivit Valve skrz softwarový nástroj Jira určený pro management firem a sledování bugů a chyb. Vývojáři sice chybu brzy napravili a vše je nyní zase znepřístupněné, ale i malá chvíle stačila, aby fanoušci vytáhli vše potřebné. Asi vás nepřekvapí, že těmi fanoušky myslíme především renomovanou fansite ValveTime.net.

Redaktoři fanstránky našli v databázi programu Jira řadu zajímavých informací. Zaprvé, máme tu potvrzení Half-Life 3. Podle všeho se na hře podílelo nebo podílí celkem 42 lidí. Mezi nimi jsou totiž i někteří ex-zaměstnanci, třeba skladatel Kelly Bailey, lze však mezi nimi najít i jméno Paul Pepera, který se k Valve přidal teprve před třemi měsíci, takže jména bývalých zaměstnanců nikdo nesmaže, ale i tak nejde o zastaralý seznam. Naopak to dokazuje, že Half-Life 3 je očividně v aktivním vývoji, i když 42 lidí je poměrně zarážející číslo. Vzhledem k celkovému počtu zaměstnanců Valve je to trochu málo.

Zadruhé, Valve očividně aktivně pracuje na Left 4 Dead 3. Podle všeho na něm dělalo/dělá více lidí než na třetím Half-Life, databáze navíc obsahuje hned několik skupin (L4D3 Audio, L4D3, L4D3 Developer), z čehož vyplývá, že je v tuto chvíli věnována větší pozornost spíš Left 4 Dead 3 než Half-Life 3. I když, kdo ví.

Podobně je na tom i engine Source 2. Ten sice není žádným tajemstvím, ale i v jeho případě lze nalézt hned několik skupin, díky nimž to vypadá, že už je engine v hodně pokročilé fázi vývoje. Nechybí ani zmínky o Steam Boxu a o projektu F-Stop. O něm jste už v minulosti mohli něco slyšet, nicméně jde stále o záhadu, nevíme o něm vůbec nic.

Redaktoři fanstránky také narazili na několik neznámých projektů, jako The Grange, Microbe Wars nebo Cries Unheard. Všechny ale mají pod sebou jen pár lidí, takže to vypadá na další experimentální projekty, které navíc mohou být dávno zrušené, podobně jako Stars of Blood. I o něm lze nalézt zmínku, stejně jako o dalších zrušených hrách, např. Return to Ravenholm kdysi vyvíjený ve spolupráci s Arkane Studios.

Pokud je vše pravdivé (a že to tak zatím vypadá), nejspíš tu máme asi nejjasnější důkaz o existenci Half-Life 3 za poslední léta, další potvrzení vývoje Source 2 enginu a odhalení Left 4 Dead 3. Nezbývá než doufat, že se ke všemu vyjádří samo Valve. Takhle velkou kauzu si snad nedovolí ignorovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama