Bungie oznamuje nový obsah a změny v Destiny 2
Destiny 2 Novinka Bungie oznamuje nový obsah a změny v Destiny 2

Bungie oznamuje nový obsah a změny v Destiny 2

Filip Němec

Filip Němec

9

Vývojáři opět přiskakují s kupou novinek, aby uchlácholili nespokojené hráče.

Reklama

Poměrně nečekaně a bez předchozího ohlášení přispěchali autoři opěvované i nenáviděné Destiny 2 s četnými novinkami a sliby, na co se můžeme v příštích týdnech a měsících těšit. Zavděčí se nespokojené komunitě, která milovala původní Destiny, ale k druhému dílu si spousta hráčů nemůže najít cestu?

Co bude zdarma a za co si zaplatíme

Jednou ze zásadních informaci je oznámení, co bude obsahem v rámci placených DLC a zároveň co dostanou hráči zcela zdarma prostřednictvím sezón (aktuálně probíhá 2. sezóna). V rámci placených DLC můžeme čekat zcela logicky na rozšíření především ve jménu nové kampaně, striků a stejně tak nových destinaci, pravděpodobně včetně nových planet (snad nebudou tak odfláknuté jako Merkur). Nové vybavení, zbraně a další obsah snad ani není třeba zmiňovat. V grafice můžete vidět i změněný nový raid lair, což znamená, že v průběhu tohoto roku se nedočkáme žádného plnohodnotného raidu, což je trošku zklamání.

V rámci bezplatných rozšíření a eventů se budou točit události jako je Iron Banner nebo Faction Rallies a měl by také přibýt nějaký nový end game obsah, na který jsme rozhodně zvědavi. Novou dávku obsahu si samozřejmě vyslouží i obchod Eververse.

Eververse se však budou týkat i další změny, které se nedotknou pouze obsahu, ale zejména jeho fungování. Autoři především zdůrazňují, že obchod nikdy neměl být prostředníkem k end game obsahu (naráží na to, že množství vybavení jako jsou Ghosti či další obsah je dostupný pouze v Eververse a nedá se získat jinak) a proto chystají velké změny. Nově bude možné získat Ghosty, lodě nebo vznášedla i za běžné úkoly ve hře, navíc tvůrci chystají uzpůsobit hratelnost takovým způsobem, aby vás hra odměňovala Bright Engramy daleko častěji. Stejně tak by mělo přibýt více možností, jak získat věci z Eververse obchodu. Na to se rozhodně těšíme.

Už 13. února také začne event Crimson Days, jež by měl přinést nejen více odměn, ale také některé nové. Pokud v průběhu tohoto eventu dokončíte Nightfall strike, raid nebo Crimson Days Milestones, získáte kromě obvyklé odměny také třeba nový legendární taneček, skiny pro legendární zbraně nebo třeba exotické vznášedlo. Za každý dosažený rank také kromě obvyklého Illuminated engramu dostanete tzv. Crimson engram. No, snad to bude stačit.

Vývojáři prý také zkoušení pracovat s jiným odminováním zkušeností. Jsou si prý vědomi, že aktuálně není přísun zkušeností dostatečně rychlý a zároveň rovnoměrný. Připravují tak update, který by měl zapříčinit nejen rychlejší získávání zkušeností, ale také jejich spravedlivý přísun za všechny aktivity, aby tak hráči nemuseli grindovat jednu nebo dvě činnosti stále dokola.

Jízdní řád na příští týdny a měsíce - vše dostupné zdarma

Leden 2018

30. ledna by měl dorazit update přinášející po Masterwork zbraních i Masterwork brnění. Je pravdou, že jde o umělé nastavování stávajícího obsahu, nicméně Bungie se tím daří vytvářet prakticky novou řadu lepšího vybavení, takže jakožto hráči jsme za to ve výsledku vděční. Takto vylepšené kusy legendárního brnění absorbují větší množství poškození, pokud budete mít aktivovanou vaši Super schopnost, a opět půjde investicí dalších Masterwork Cores opakovaně měnit, který stat by se vám měl vylepšit.

Rovněž budou čekat nové odměny na pokořitele raidu. Ti budou dostávat modifikace s raidovými perky a zároveň by mělo dojít k úpravě lootu tak, aby hráči nedostávali pořád to samé. Raid vendor by také měl nově nabízet brnění a zbraně z raidu za raid tokeny a Legendary Shards. Autoři směřují k většímu odlišení úspěšných raid hráčů, nově by tak na ně měl čekat jako odměna speciální Ghost rovněž se specifickými raid perky.

Únor 2018

Zatím v nespecifikovaný únorový den by měl přijít další update, jež by měl vyměnit nepopulární časový limit u Nightfall striků za tzv. Strike Scorching. jež mohou fanoušci znát z prvního dílu Destiny. V souvislosti s tím by měly přibýt nové odměny a rovněž prý autoři plánují žebříček, ve kterém by mohly klany mezi sebou soutěžit o co nejlepší výkon ve strike misích.

Bungie ještě na únor plánují vylepšený systém modifikací (Mods 2.0). V budoucnu by měly mít podstatně větší dopad na váš herní styl, což je rozhodně krok správným směrem. V současnosti jde povětšinou jenom o způsob, jak si navýšit power level.

Dojde rovněž k úpravě dropu legendárních zbraní, na který si hráči dost stěžují, protože velmi často dostávají zbraně, které již mají odemčené, zatímco na jiné dlouho čekají. Menší novinkou bude také možnost vidět na mapě světa ikonku zobrazující polohu členů vašeho firetemu.

Majitelé PC verze se také mohou těšit na možnost textového chatu v Toweru.

Jaro 2018

Někdy v průběhu letošního jara bychom se měli dočkat druhého DLC. Autoři v současnosti vyhodnocují zpětnou vazbu na Curse of Osiris a slibují, že se ze svých chyb poučí.

V rámci obsahu zdarma ale také bude poměrně živo. Především Crucible zažije zajímavé změny, na něž se rozhodně těším. Novinkou mají byt Crucible ranky, jež budou dalším důvodem, proč se do PvP části hry vracet. První rank Valor bude růst hraním zápasů, kde budete odměňováni za výhry i prohry, podle vašeho výkonu. Druhý rank Glory už vás za prohru potrestá, takže půjde o výzvu pro ty nejlepší Crucible hráče. Konečně se také dočkáme soukromých zápasu. Skutečně to muselo trvat tak dlouho?

Z dalších novinek je třeba zmínit 6v6 zápasy a také tzv. Mayhem event, jež byl ještě nedávno dostupný v rámci vánoční události.

Co Bungie plánují v průběhu roku?

Podle jejich slov je toho hodně. Chtějí se zaměřit na vybalancování zbraní a zejména exotických předmětů, které nepřinášejí zase tak velké výhody a vývojáři chtějí jejich schopnosti umocnit. Tvůrci se také chtějí věnovat vybalancování Iron Banneru nebo Faction Rallies na základě zpětné vazby od hráčů. Slibně zní také úprava strike misí tak, aby byly opět zábavné, a především aby bylo výhodné je hráč. Aktuálně jsou jejich odměny spíše výsměchem.

Z větších změn je také třeba vypíchnout rozšíření Vaultu, Masterwork exotických zbraní, vylepšení matchmakingu nebo přidání sběratelských předmětů či knížek s rekordy. V plánu toho mají autoři rozhodně hodně, otázka je, jestli to bude stačit.

Destiny 2 vyšlo na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Zdroj: Bungie.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama