Bungie vyhodilo skladatele
Destiny Novinka Bungie vyhodilo skladatele

Bungie vyhodilo skladatele

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

7

Skladatel Marty O'Donnell, známý díky hudbě v sérii Halo, byl vyhozen z Bungie.

Reklama

Dneska ráno zveřejnil skladatel Marty O'Donnell na svém Twitteru, že mu byl z nařízení vedení (board of directors) Bungie ukončen kontrakt bez udání důvodů. Nejsou známy další podrobnosti.

Marty je znám hlavně díky své práci na hudbě do série Halo, na které pracoval společně se svým dlouholetým spolupracovníkem a přítelem Michaelem Salvatorim.

Po skončení studia na konzervatoři ve Wheatonu a na Univerzitě Jižní Karoliny Marty začínal skládat hudbu pro reklamy v rádiu a televizi. Následně byl přizván ke spolupráci na hudbě pro hry Riven, což bylo pokračování legendární hry Myst. V průběhu prací na Riven odpočívali vývojáři hraním střílečky Marathon pro Apple Mac OS od začínajícího studia Bungie. Marty jim poslal svůj životopis a zakrátko produkoval hudbu pro hru Myth: The Fallen Lords od Bungie.

Následně skládal hudbu pro hru Septerra Core: Legacy of the Creator, což je dodnes pro něj nejhorším zážitkem, protože v průběhu prací jim vyhořelo studio.

Bungie následně kontaktovalo Martyho pro jejich další projekt s názvem Oni. Smlouvu podepsali pouhých 10 dní před tím, než Bungie koupil Microsoft. Marty se tak stal jedním z mála lidí, kteří zůstali ve firmě. Zatímco Marty pracoval v Bungie, Salvatori se staral o jejich nahrávací firmu TotalAudio.

Po dokončení Oni přišel na řadu tajemný projekt, který měl být od počátku epický. Tehdy Marty přišel s dnes již legendárním popěvkem, který tvoří páteř hudebního tématu série Halo. S dalšími díly pak přidával nová témata a experimentoval s různými styly. Po epickém orchestrálním Halo 3 přišel experimentální Halo 3 ODST v atmosféře "film noir" následovaný temnějším Halo Reach, který byl poslední hrou série od Bungie. Marty si v jednom rozhovoru povzdechl, že si už potřeboval odpočinout od ikonických témat Halo. Až do nedávna pak v Bungie pracoval na hudbě pro hru Destiny.

Destiny vyjde 9. září letošního roku ve verzích pro PlayStation 4, Xbox One, PS3 a X360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama