Byl oznámen nový přírůstek do světa Vampire: The Masquerade
Novinka Byl oznámen nový přírůstek do světa Vampire: The Masquerade

Byl oznámen nový přírůstek do světa Vampire: The Masquerade

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch

Videoherní „Svět temnoty“ se opět rozrůstá.

Reklama

Není tomu příliš dávno, co Paradox Interactive ohlásil pokračování série Vampire: The Masquerade s podtitulem Bloodlines. Zároveň s tímto oznámením bylo řečeno, že se pracuje ještě na dalších titulech z tohoto univerza. A právě dnes dochází k odhalení prvního z nich, založeného na páté edici deskové předlohy.

Vampire: The Masquerade – Coteries of New York nás zavedou do ulic samotného „Velkého jablka“, kde se zhostíme role jednoho ze tří upířích nováčků z klanu Camarilla. Každý z nich oplývá různými schopnostmi a dialogovými možnostmi. Ty budou hrát v titulu velkou roli, jelikož samotná hratelnost půjde ve šlépějích her od dnes již zaniklého studia Telltale. Jinými slovy se dočkáme interaktivního příběhu, kde by mělo alespoň trochu záležet na vašich rozhodnutích a zda se rozhodnete pracovat pro samotný klan či raději budete podporovat rebelující stranu Anarchů.

Ovšem na nic z toho nebudete sami. Jelikož jsou upíři poměrně společenská cháska, můžete si vybudovat svůj vlastní gang princů či princezen temnoty, kteří vám pak se všemi úkoly budou pomáhat a doprovázet na cestách. Nicméně i tito jednotlivý krvesajové mají svůj vlastní charakter, a tak si budete muset dávat pozor na veškeré akce a rozhodnutí, které během cestování městem uděláte, jelikož si některé z nich můžete znepřátelit, což zapříčiní jejich odchod z party.

Koncept hratelnosti zní tedy velmi lákavě a je otázkou, jak se s ním vývojáři z Draw Distance vypořádají. Hru každopádně můžeme čekat ve čtvrtém kvartálu tohoto roku, kdy vyjde na PC a Nintendo Switch. O jiných verzích zatím nejsou žádné informace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama