Bývalý francouzský ministr tvrdí, že si Unity dělá z francouzské revoluce srandu
Novinka Bývalý francouzský ministr tvrdí, že si Unity dělá z francouzské revoluce srandu

Bývalý francouzský ministr tvrdí, že si Unity dělá z francouzské revoluce srandu

Jan Kalný

Jan Kalný

67

Nebudeme si nic nalhávat. Ubisoft je teď ve stejné pozici jako šprt na střední škole. Teď se ale k téhle šikaně připojil i jeden z učitelů.

Reklama

Když se řekne Assassin's Creed Unity, slovo 'kontroverze' lítá na všechny strany. Někdo tvrdí, že je Unity skvělý, někdo jiný naopak, že jde o strašnou blbost. Pesimisti nadávají, že je hra zabugovaná, zatímco optimisti vyhlížejí vysněný patch.

Ubisoft může svoje problémy opravit, ale scénář už nezmění. Toho se chytl bývalý francouzský ministr Jean-Luc Mélenchon, který tvrdí, že hra prezentuje Marii Antoinetu a krále Ludvíka XVI. jako poctivé lidi, zatímco francouzské masy, Sansculoty, jako krvežíznivé divochy.

Údajně také prezentuje Robespierra jako monstrum, když přitom ve skutečnosti, jak Jean-Luc říká, to byl hrdina, který hlasoval pro Židy.

Je to zatím poprvé, co byla hra veřejně kritizována za její obsah a ne chyby. Právě výše zmíněné věci ministra rozhořčili a k celému se postavil v rádiu.

„Je to propaganda proti lidem. Lidem, který jsou zde líčeni jako barbaři a krvežízniví divoši. V roce 1789 tam byli aristokraté, kteří jsou tady prezentování jako skvělí, poctiví lidé. Král povolal zahraniční vojska, aby ho zachránily, zatímco se jeho žena, ta "krá*a, která proslula jako bohatá chudinka", snažila odkoupit politiky, aby jí zachránili krk. A člověk, který v určitý moment zachránil Revoluci - Robespierre - je tady prezentovaný jako monstrum.”

Robespierre je mnohými považován za špatného člověka, jiní na něj koukají jako na osvoboditele, který se postavil na stranu utlačovaných.

Tak či onak si pan Mélenchon stojí za svým a tvrdí, že hra ukazuje nenávist vůči revoluci, lidem i republice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama